Witam. Niedawno stałem się posiadaczem ATARI STe. Jako, że wcześniej nie miałem do czynienia z takim sprzętem chciałbym nadrobić zaległości zaczynając od oglądnięcia najciekawszych produkcji scenowych. Moja konfiguracja to 4MB RAM i TOS 2.06PL. Interesują mnie dema dla ST jak również dedykowane STe. Co byście polecili?
W kategoriach dema można potraktować prezentację technicznych możliwości STE, który to filmik pokazał już Hospes w innym wątku. To tak w kwestii wieloletniego niedoceniania blittera STE. Jest też słowo od autora, co my tu widzimy:
New attempt with one more object: now displaying 23 moving Bobs (32 x 32 pixels, 4 planes) at 50 Hz running on an Atari STE. Fun fact: we're reaching and surpassing the theoretically Amiga OCS Blitter speed limit (screen size: 320 x 200 pixels with 4 bitplanes)
CommentTime18 Sep 2025 18:24 (6 godzin temu) zmieniony
Potrzebuję dyskietkową wersję dema "Japan" dla STE. Chcę przetestować komputer pod względem występowania ewentualnych artefaktów. Mam chętnego forumowicza, chciałbym to porządnie przetestować.
Ameryki nie odkrywam, ale te dwa mi się podobają. Inne, które również lubię, nie są dostępne na YouTube.