Gra jest przygotowana tak, że nie nie trzeba przechodzić plansz w kolejności. Zawsze można poziom przeskoczyć i wrócić do niego później, z doświadczeniem nabytym na innych poziomach.
Jeżeli jednak wolisz przechodzić poziomy w kolejności, to tu kilka hintów: ->link<-
Dzięki za miłe słowa odnośnie gry :-) Dostaliśmy informację, że sporo osób ukończyło już wymagane 40 do obejrzenia outro, ale na razie jeszcze nie ma wielu osób, które przeszły wszystkie poziomy. A za jakiś czas udostępnię edytor (muszę znaleźć dłuższą chwilę przygotować go do użytku przez innych) i chętnie zagramy w nowe zestawy plansz.
Ja przechodzę po kolei, czasem ominę jakiś level jak się całkiem wypalę, ale na drugi dzień to od niego dalej zaczynam. Outro chcę obejrzeć jak rozwikłam wszystko.
Kryzys (3-6) zażegnany, pomogła wskazówka o zasadzie poruszania się bloba. Wcześniej było dla mnie niejasne dlaczego porusza się akurat w pionie czy poziomie i żeby szedł tunelem umieszczałem go od razu między murkami, co przy okazji wypełniało nieznaną mi zasadę, ale nie dawało się zapobiec jego śmierci ;-)