atarionline.pl RIP Shadow/G*P^Noice - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime16 Mar 2023 23:03 zmieniony

Przed chwilą doszła do mnie strasznie smutna informacja... bardzo utalentowany szwedzki koder - Shadow (Sdw), członek grup Genesis Project oraz NOICE miał 5 dni temu śmiertelny wypadek... :(

Wspierał Silly Venture od ponad dekady, wystawił kilkanaście prac - od VCS, po Atari XL/XE i ST/STe. Wielka strata dla społeczności demo-sceny :(

Niektóre z prac konkursowych z SV:

ATARI 2600:

ATARI XL/XE:

ATARI ST/STE:

Jego ostatnią pracą było m.in. fantastyczne demko na Atari 2600, zaprezentowane na szwedzkim Fjälldata 2023 w lutym:

Informacja o śmierci Shadow'a znalazła się na serwisie pouet.net:

->link<-

Rest in Peace, Shadow [*]
    1.  
      ale ch..nia .Zajebisty koder, wielka strata. R.I.P
      • 3: CommentAuthorrosomak
      • CommentTime17 Mar 2023 05:03

W tej sytuacji ch@jnia to zdecydowanie mało powiedziane
      Talent i chęci na tym padole są w coraz większym deficycie.
      Szkoda przede wszystkim człowieka, współczuję rodzinie i bliskim
      Dla społeczności Atari takie straty są nie do ocenienia.
      Niech spoczywa w pokoju i choć trochę wspiera nas z góry.
      • 4:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime17 Mar 2023 18:03 zmieniony

Największym paradoksem jest to, że Andreas 18-go lutego tego roku napisał, że miał bardzo niebezpieczne zdarzenie prowadząc samochód, gdzie tuż przed Nim spadło drzewo i ledwo zdążył wyhamować... przestrzegał innych, aby byli ostrożni. Niecały miesiąc później odszedł z tego świata... smutne, przykre i niesprawiedliwe. Nigdy nie poznałem Go osobiście i miałem nadzieję kiedyś to nadrobić. Ale w tym życiu nie będzie mi już to dane :(