Zrobić ci wave z mojej kasety u mnie wczytuje się bez problemu z kultem sobie też już poradziłem tylko wersja 4 w turgenie wygenerowałem i nagrałem audio na deca. Z plikami CAS dobry pomysł, aby dodać do strony.
U mnie moze byc to objaw U1MB. Sprawdze jeszcze na innej Atarce z ext ramem na simmach. Nagrałem na ten moment 14 tytułów i z żadnym problemów nie mam, jedynie dynablaster z taśmy mi się nie ładuje - oczywiście, jako plik XEX z AVG czy też sio2sd śmiga. Poniżej kilka innych kopii oryginalnych casów na Twoją stronę. Ten Artefakt to kopia pierwszej strony wydania z lat90 czy robiłeś sam w Turgenie?
Poprawiłem plik z 2 częścią Mieczy. Dorzucam również konwersję pliku od Krapa pierwszej i drugiej strony Artefaktu Przodków z ASF. Plik CAS bez problemu wczytuje się pod Atari800, pod Altirą należy wyłączyć wszelkie polepszacze i deaktywować ewentualne turbo dla magnetofonu thx Mono. Na oryginalnym Atari wczytuje się bez zarzutu.
Dorzucam casy - naprawione o brakujące zabezpieczenia ze strony CAS Archive Strykera z działu oryginały niedziałające, teraz śmigają jak złoto pod każdym emulatorem. Przenoszenie na normalny nośnik jest możliwy jedynie za pomocą DEC'a, żaden znany mi program kopiujący sobie z nimi nie poradzi. Czyli trzeba z owych plików wygenerować WAV'y i nagrać z PC bezpośrednio na jakimś magnetofonie. Miłej zabawy!!!!
I na tym kończę - są to wszystkie pliki z tego działu Strykera. Program Panther oraz AD 2044 LK Avalonu w formie kopii 1:1 już w sieci są, więc te dwie pozycje pomijam.
@Lexx Super wyszły Ci te wszystkie okładki do gier w kalendarzu, ale mam jeszcze pytanie. Nie wiem, czy to możliwe, ale czy można byłoby zmienić dół koloru kalendarza, aby był zawsze biały? Chodzi o tę część "nieobrazkową", czyli poszczególne dni, itp. Zwiększyłoby to praktyczną użyteczność kalendarza, bo można tam wtedy łatwo coś dopisać, podkreślić, itd. :)
Jest taka petycja (na razie jednoosobowa ode mnie ale pewnie zaraz się sypnie), żebyś machnął ładną kopertę do tego: ->link<- A zwłaszcza fajnie by było jakbyś zrobił etykietę na cartridge w "formacie Sikora" czyli 56x54mm. :-D Ale z koperty też się bez problemu zrobi :-)
Dzięki za info, Kaz! Wprowadziłem poprawki. Czarny_Faraon, zrezygnowałem z rzutów ekranu, ponieważ były zbyt mało widoczne.
Przy okazji cały zestaw Turbo ROM został odtworzony – 31 zestawów gier + 2 zestawy dem. Cały komplet firmy MAPASOFT jest już dostępny, pozostały jedynie pliki do dokończenia. Wszystko znajdziecie tutaj: ->link<-
Ja sobie drukuję normalnie na zwykłym papierze, potem podklejam od spodu cienką (acz szeroką) taśmą dwustronną, wycinam i gotowe. Mi wystarcza. Jak chcę mieć koniecznie gładkie, błyszczące wykończenie (naklejki na carty) to mam jeszcze taką szerszą taśmę przezroczystą, do pakowania (ale bodajże 7.5cm szerokości, nie standardowe 5), którą po wydrukowaniu ale przed wycinaniem naklejam na stronę zadrukowaną i jest cacy.
Oczywiście - co kto lubi (mam odrobinę więcej roboty ale taniej).
Są dostępne folie A4 samoprzylepne o różnej grubości - tak samo są białe i przeźroczyste folie samoprzylepne pod nadruk laserowy. Można też używać papieru foto do laserówek i używać kleju w spray'u produkuje taki np. 3M, ale dostępne są też tańsze rozwiązania np. Action.
@iSiek kiedyś potrzebowałem zrobić etykiety i znalazłem coś takiego ->link<- . Kupiłem 50 ark. papier matowy i jak dla mnie jest ok. Na kombajnie samsunga drukuje się bez problemów.
Mam takie pytanie i zarazem prośbę. Czy jest ktoś kto umie i byłby chętny do zaprojektowania koperty na dyskietke dla gry Doom? Konkretnie to ADoom z Silly Venture 2023. Byłbym bardzo wdzięczny, z góry dziękuję:)
@iSiek Zrobię taką okładkę ale nie będzie to prędko, ponieważ w pierwszej kolejności robię teraz POLSKIE wydania, tak że musisz uzbroić się w cierpliwość.