11. edycja Last Party - najstarszego atarowskiego zlotu w Polsce z tych ciągle żywych! Pierwszy raz spotkaliśmy się w 1997 roku. Mija 27 lat! Data to 3-6 I 2025 (piątek - poniedziałek, święto Trzech Króli). Razem 4 dni, ale już wiem, że większość przyjedzie w czwartek, więc można uznać, że dni będzie pięć.
Miejsce to samo co w tym roku: Pensjonat Licheń przy ul. Toruńskiej 4B.
W sprawie noclegów utworzę osobny wątek. Obiady też będą, ale menu ustalimy pewnie za jakieś 2 tygodnie.
Bilet tradycyjnie dotyczy całej rodziny (chociaż zachęcam przemyśleć, czy dzieciaki nie będą się nudzić przy niepewnej pogodzie).
Pamiętajcie, że nie ma party bez konkursów, dlatego przypominam, że prace zgłaszamy do 5 stycznia do godz. 12. Oczywiście miło będzie, jeśli przyślecie wcześniej.
A czy można wziąć pokój do samodzielnego wykorzystania i zakwaterować tam samodzielnie więcej osób niż jest łóżek? Chodzi mi po głowie przedsiębiorcza myśl:-)
Z ciekawostek - na Last Party 1997 wystawilismy swoja pierwsza prodke na kompo - intro 16kb "Z", ktore wygralo. Na party nas nie bylo (bylismy rok pozniej), intro zostalo wyslane do Vasca i Lewisa dyskietka ~4 dni przed party. Do Vasca dotarla po party, ale do LewiSa zdazylo i przekazal na compo.
Napisałem już na drugim forum, ale wrzucam też tu, bo może ktoś się do mnie chce przyłączyć, a tam nie czyta.
Ja poproszę o zarezerwowanie dla mnie dwójki od razu z ogłoszeniem że jest wolne drugie miejsce u mnie. Jak ktoś chce ze mną, to proszę się zgłaszać w ramach castingu:-)
Ewentualnie jak nie ma opcji rezerwacji, lub gdzieś jest miejsce w innej dwójce, to można mnie tam dopisać.
@gorgh spoko, może być, jak Vasco potwierdzi, to pasuje. Z tym że ja planuję piątek-niedziela, nie wiem czy to pasuje, a widziałem na sąsiednim forum, że z mono miałeś być? Tam jest równoległa rzeczywistość na tamtym forum:-) Jak by co, to mi pasuje i z gorghiem i z mono, więc może też być trójka:-) Dostosuję się.
Ok, to niech Vasco to jakoś skonsoliduje i porozdziela teraz, bo na drugim forum jeszcze Kroll się odezwał:-) Kroll mi też pasuje jak by co. W ogóle jestem otwarty, wszystkich Was lubię chłopaki:-)
Vasco, a jakie tam jeszcze są pokoje? Bo Ty wcale nigdzie nie napisałeś jakie tam są pokoje, a ja nie wiem, w zeszłym roku miałem dwójkę. Gorgh mi już wcześniej zaproponował w swojej dwójce miejsce, bo on ma dwójkę, ale jak by Gorgh nie miał nic przeciwko, a jak trójki są, to może Krolla jeszcze do nas z Gorghiem i Mq razem? Gorgh, co Ty na to?
PS. Rozdwojenia jaźni dostanę od tego pisania na dwóch forach na raz.
Oto propozycja obiadowa dla uczestników. Tym razem na 3 dni. W piątek nieco później, aby wszyscy zdążyli dojechać. W sobotę i niedzielę możemy już o nieco normalniejszej porze:
PT: 19:00 Pz: pomidorowa z makaronem P1: kotlet mielony z ziemniakami i mizerią P2: filet z kurczaka z frytkami i surówką Pv: vege: placki ziemniaczane ze śmietaną
SB: 15:00 Sz: żurek z jajkiem i kiełbaską S1: de vollaile, frytki, surówka z czerwonej kapusty S2: pieczeń z karkówki z ziemniakami i surówką Sv: vege: kotlety warzywne z ziemniakami i surówką
ND: 15:00 Nz: rosół z makaronem N1: schabowy tradycyjny, puree ziemniaczane, zasmażana kapusta N2: roladka wołowa z kluską śląską i buraczkami Nv: vege: placki z kapusty z frytkami i surówką
Cena zupa: 10 zł, drugie danie (także vege): 35 zł.
Bardzo proszę o zamówienia (do 29 grudnia) w stylu: Vasco: Pz, P1, 2xSz, 2xS2, Nz, N2.
Zamówienia wysyłacie DO MNIE, ponieważ ja zrobię listę zbiorczą dla hotelu ile czego mają przygotować.
Płatność na konto: Jarmi SC ul. Wesoła 8 62-563 Licheń Stary 69 1090 1199 0000 0001 0581 8489
Tytuł przelewu: Atari Last Party - noclegi i obiady
Jeśli potrzebujecie faktury, to dopiszcie w przelewie: FV i prześlijcie mi dane.
Właśnie, od razu podliczcie proszę swoje noclegi. Przypominam, że cena spania za osobodobę to 70 zł. Gdy ktoś wynajął cały pokój, to proszę przemnożyć przez odpowiednią liczbę łóżek.
Fajnie, gdy dacie mi znać, że zrobiliście przelew oraz podacie kwotę. Będę spokojnieszy i nie będę Was ścigał. Jeśli nie pamiętacie ile noclegów zamówiliście, to także proszę o kontakt.
Uwaga! Nie będzie można zamówić obiadu na miejscu. Będzie przygotowane tyle porcji, ile zostanie zgłoszone.
piątek, 3 stycznia: 18:00 – oficjalne otwarcie 19:00 – obiad
sobota, 4 stycznia: 12:30 – Pierwsze linie kodu - wykład o pionierkach technologii cyfrowych – Zoltar X 13:45 – Rastry w hi-res – zabawa kolorkami w hi-res na przykładzie „Mumii” – Rocky 15:00 – obiad 15:45 – Wydając marzenia – wywiad z Mq 17:00 – „Dziennik kuracjusza” – spotkanie z autorem – Bocianu
niedziela, 5 stycznia: 12:00 – deadline dla prac zgłaszanych do konkursów 15:00 – obiad 18:00 – compos
* Wild Compo 1. The Last Magazine 1/2025 - Fundacja Historii Komputerów Domowych - 383 p. 2. I Play Atari Today - Krystone - 245 p. 3. Zwykła sprawa - Mq - 242 p. 4. Seal Your Doom - ZoltarX/NG, Solo/NG - 230 p.
* Msx Compo 1. You Are The Machine II - The Rusty Servo Motors - Poison - 314 p. 2. Crapetto - VLX/Lamers - 275 p.
* VBXE Gfx Compo 1. Last GangBus - kris3d - 313 p. 2. Woman in Infra-red - Xava - 262 p. 3. Angel 1024c - Emma/MadTeam - 260 p. 4. Muzyka - Zofia Skura - 228 p. 5. Thrash-Metal - Kinga Fijołek - 217 p. 6. Dzieci z dworca ZOO - Maciej Tkacz - 152 p. 7. Dyskietka - Oliwia Zajączkowska - 135 p. 8. Kolory - Marta Kontowicz - 133 p. dyskwalifikacja: Green Village - Int/GPDWT
* Gfx Compo 1. Radość o poranku - Piesiu/Agenda - 432 p. 2. Quancat - Rocky/MadTeam - 416 p. 3. Run to the Last Party - Kermit83 - 356 p. 4. Shroomland - Raphis/Agenda - 355 p. 5. Bye by Krystone - Krystone - 285 p. 6. Cosmic Nurse - Tiger/NG - 283 p. 7. Chillout on the Hill - marduk - 252 p. 8. Alien Breakfast - Kaz - 247 p. 9. Atari Black Magic Witch - marduk - 228 p. dyskwalifikacja: Fullmoon - Int/GPDWT
* Intro 256 B Compo 1. Over the City - Gorgh/Agenda - 393 p. 2. The Dynamic of Desire - Gorgh/Agenda - 311 p. 3. Kominek 128B - Xeen/Agenda - 300 p. 4. Hyperspace - Koala/Agenda - 283 p. 5. Anty T-Rex - MacGyver - 267 p. 6. Grawitacja Scroll - Koala/Agenda - 258 p.
@Vasco: to jeszcze raz napiszę, ale teraz powoli: tytuł filmiku "Lost Party 2024 – Ogłoszenie wyników" fajnie by było skorygować na "Last Party 2025 – Ogłoszenie wyników" :)
Świetna impreza, tylko jakoś za szybko się skończyła :( Bardzo chciałbym podziękować Vascowi oraz wszystkim współuczestnikom i współorganizatorom za świetną atmosferę. Mam wielki niedosyt, nie z każdym udało się pogadać, więc jest większa motywacja, żeby wkrótce znowu się spotkać ;-)