atarionline.pl Nowa gra "Luckyman" - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  
      W levelu 4 w najnowszej wersji powiększyłem ten otwór, w levelu 5 - nie przeszkadza - bohater i tak spadnie. Pozostaje zatem komnata w levelu 1.
    2.  
      Załączam najnowszą wersję (1.2), w której wprowadziłem drobne modyfikacje niektórych komnat, głównie z uwagi na to, że aktualnie bohater może stanąć na krawędzi muru co wymusiło te zmiany. Przy okazji kilka ułatwień, głównie w levelu 4, bo tam było szczególnie trudno. Kolega @banshee wkrótce przygotuje korektę mapy :-) Plik będzie też do ściągnięcia z serwera.
      • 3:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime29 May 2025 07:05 (4 dni temu)

Tak, już dodaję.
      • 4: CommentAuthorbanshee997
      • CommentTime29 May 2025 22:05 (3 dni temu) zmieniony

3.  
      Kolejny update - zmieniłem kilka komnat w levelu 4 i 5. Myślę, że to już ostatnie takie zmiany. Banshee obiecał w ciągu kilku dni podesłać zaktualizowaną mapę.

Przy okazji wyjaśnię, że jeśli ktoś chciałby kontynuować grę w tej wersji gry, to nie ma problemu, gdyż wystarczy zgrać pliki SG.DAT oraz od S1.DAT do S5.DAT z dotychczasowego obrazu gry na nowy. W tym celu najprościej posłużyć się programem typu MyDos i po prostu skopiować te pliki ze starej wersji gry do nowej.
      • 6: CommentAuthorbanshee997
      • CommentTime2 Jun 2025 13:06 (33 minut temu)

• 7: CommentAuthorŁukasz Labuda
      • CommentTime2 Jun 2025 13:06 (8 minut temu)

Banshee, dzięki!
      Raczej nie planuję już kolejnych zmian, to zapewne wersja ostateczna :-)