CommentTime20 Feb 2026 11:10 (1 godzinę temu) zmieniony
Hi!
Naprawi to może za dużo powiedziane. Kogoś kto podejmie się rozłożenia i złożenia, no i parę drobiazgłow. Mam dwa DS Lite do zrobienia.
Pierwszy - wymiana górnego ekranu, bo jest zbity (sprzęt działa). Mam nowy ekran i co więcej mam nową kompletną obudowę. Zależy mi na przełożeniu wszystkiego do niej z jednoczesną podmianą górnego ekranu.
Drugi - no i tu jest tak. Był prawie sprawny, miał jedynie problemy z dotykiem. Kupiłem nowy dotyk i wymieniłem go zgodnie z opisem ->link<- . I wierzcie lub nie, robiłem to powoli, dokładnie i delikatnie. Po wymianie nie startuje :) - w sensie zapala się dioda na zielono i się wyłącza :) - problem opisany w pierwszym komentarzu na wspomnianej stronie :). Otwierałem go jeszcze dwa razy żeby ewentualnie poprawić tasiemki ekranów (ale nie bardzo było co poprawiać) i przy ostatnim składaniu ułamałem włącznik :) - ten plastik wystający. Mam nowy włącznik więc tu w grę wchodzi wymiana włącznika i popatrzenie co może być nie tak.
Rozumiecie, że nie chcę bardziej popsuć, a sam po prostu nie mam odpowiednich narzędzi i mimo tego, że robię to jak najlepiej umim, to nie tylko umiejętności i precyzja się tu liczą. Pochwalę się, że w tym samym czasie kiedy "zepsułem" drugiego DSa wymieniłem ekran i akumulator w smartwatchu - a wymagało to poza precyzją klejenia specjalnym klejem. Więc chyba nie jest ze mną tak źle :) .... ale... wolałbym by DSami zajął się ktoś kto robi takie rzeczy częściej niż ja i ma lepszy sprzęt i doświadczenie.
No i teraz zapytuję - znacie jakiś serwis w Wawie, który by się tym zajął i nie wziął milionów monet?