atarionline.pl Świat młodych... - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime27 Aug 2026 00:36 zmieniony

A tak z głupia frant wpisałem w archive.org ... i proszę bardzo!

->link<-

Sporo skanów przygotował pan Adam Śmiałek.

Śmiem (nomen omen) twierdzić, że to ten sam pan od filmów z retrosprzętami na yt.

->link<-

Niech mnie ktoś sprostuje, jeśli nie.

Ech, łezka się w oku kręci... Toż to internety lat 80'tych, - mojej bardzo wczesnej młodości...
      • 2: CommentAuthorKonstantyn
      • CommentTime27 Aug 2026 00:52 zmieniony

Jhusak - fajne to jest, można czytać i czytać, oby czas był. Najlepiej byłoby wszystko skopiować, te ich zasoby, bo podejrzewam, że przyjdzie taki dzień, że wszystko poblokują, yutuby i archiveorgi, i tym podobne witryny.
      • 3: CommentAuthorastrofor
      • CommentTime27 Aug 2026 00:54

jest kanal swiat mlodych na facebook , rok temu byl hiper aktywny teraz mniej , ale dawali zawsze mase skanow ->link<-
      • 4: CommentAuthorCaesar
      • CommentTime27 Aug 2026 09:25

Do tej pory mam zachowane paski ze "Świata Młodych" z komiksami wklejane do zeszytów. Kleks, Binio Bill, itp.
      • 5: CommentAuthormono
      • CommentTime27 Aug 2026 09:27 zmieniony

Prawie całe strony. Paski były na dole strony z powieścią w odcinkach.

Edit: Też do dzisiaj chomikuję te wklejki :) Binio Bill, Metacom, Nie szukam zemsty.
      • 6:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime28 Aug 2026 18:32 zmieniony

Komputerowe ABC:

->link<-

Inne artki komputerowe:

->link<-
      • 7:

CommentAuthorpirx
      • CommentTime30 Aug 2026 02:49

przepraszam, że się wcinam między wódkę i zakąskę, ale kidyś był taki magazyn "Relax" (chyba) z komiksami, niektórymi dość dziwnymi. Ciężko tego wyszukać ze względu na nazwę. ktoś coś może?
      • 8:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime30 Aug 2026 08:26

Mam tego kilkadziesiąt sztuk. w papierze. Ale gdzieś to widziałem w necie. Poszukam.
      • 9:

CommentAuthorduncan
      • CommentTime30 Aug 2026 11:11

@ pirx - Tutaj masz wszystkie 31 numerów ->link<-
      • 10:

CommentAuthorpirx
      • CommentTime30 Aug 2026 21:38 zmieniony

dzięki! odzyskałem hasło do chomika na którym nie byłem od niewiadomo kiedy, okazało się, że mam 87K punktów, więc mogę ciągnąć :O

obejrzałem pierwsze kilka numerów... no cóż... troszkę fajnych obrazków od klasyków (Baranowski, Christo, świeże Mleczko), większość niestrawna propaganda :)))) jakoś tego w ogóle nie zapamiętałem :]
      dzięki jeszcze raz za "Kraj lat dziecinnych! On zawsze zostanie Święty i czysty, jak pierwsze kochanie"