atarionline.pl
atarionline.pl Atari
Login:
Hasło:
Zapamiętaj mnie
Translate to RSS RSS
Kaz Kompo 2016 – aktualizacja z 2017-12-16 23:56 (8)
Uwolnienie Topornego z 2017-12-11 12:59 (31)
SV2017 - prace, wyniki z 2017-12-10 22:27 (74)
SV2017 – krótka relacja z 2017-12-10 11:07 (80)
Silly Venture 2k17 – relacja na żywo z 2017-12-08 16:08 (80)
Nadchodzi premiera "07 zgłoś się" z 2017-12-08 00:05 (4)
Poczwórny numer "Pro(c) Atari" z 2017-12-07 17:29 (0)
Kaz Kompo 2016 z 2017-12-06 00:45 (54)
Poradnik programisty Atari – nowe wydanie z 2017-12-04 13:35 (15)
Dextrosy i STE-fany z 2017-11-30 19:59 (6)
Remanent za rok 2016 – modyfikacje klasycznych gier z 2017-11-29 20:59 (13)
Konkurs jubileuszowy na blogu Tdc z 2017-11-26 22:20 (18)
Skool Daze – ostatnia prosta z 2017-11-22 22:49 (18)
Modyfikacje starszych gier: Donkey Kong Jr. i Bubsy z 2017-11-19 23:00 (10)
Nowe demo na duże Atari z 2017-11-14 23:01 (138)
Zanim stali się znani... Kto wystąpił w reklamach Atari? z 2017-11-07 21:27 (8)
Powrót z przyszłości: Giełda Bajtka i koncert Marka Bilińskiego! z 2017-11-03 01:03 (155)
Aktualności growe z 2017-11-01 14:19 (13)
Silly Venture 2k17 – nowa invitka i garść informacji! z 2017-10-30 10:45 (17)
Wyniki konkursu programistycznego ABBUC 2017 z 2017-10-28 16:53 (17)
«« nowszestarsze »»

Pomocnik/Helper
Gry/Games

Katalog gier

Opisy gier
Gunslinger opisał Dracon (5)
Space 1999 opisał Kaz (4)
Pięć Gówien Eepcha opisał Kaz (10)
Mózgprocesor opisał Kaz (30)
Bruce Lee opisał Kaz (29)
Amaurote opisał Kaz (28)
Jax Stardo In Starblade opisał Kaz (13)
The Dallas Quest opisał Kaz (4)
Hacker opisał Kaz (12)
«« nowszestarsze »»

Użytki/Utils
Wewnętrzne/Internals



   Nowinki tworzone dzięki CuteNews
Rain of Terror – edycja kolekcjonerska

Jedną z gier zeszłorocznego konkursu programistycznego klubu ABBUC był Rain of Terror, dynamiczna strzelanka, którą stworzyli Eric Henneke i Rob Schlortt (pisaliśmy o niej więcej tutaj).

Dla przypomnienia – tak wygląda rozgrywka:



Sterowanie w grze odbywało się wyłącznie poprzez paddles (nazywane u nas „wiosełkami”) i zainteresowani gracze często pytali o wsparcie dla dżojstika. Miesiąc temu ukazała się pudełkowa wersja kolekcjonerska gry, w której spełniono to życzenie atarowców, wprowadzono też kilka drobnych ulepszeń w grze.

Co znajdziemy w pudełku?
- ilustrowany podręcznik użytkownika,
- dysk 5,25" z grą (i materiałami bonusowymi na drugiej stronie),
- kilka dołączonych niespodzianek.

Każde pudełko i dysk są oznaczone unikalnym numerem seryjnym. Koszt to 28 USD plus koszty wysyłki ze Stanów.

Aby zamówić (lub dopytać o szczegóły), należy skontaktować się z Erikiem: albo poprzez prywatną wiadomość na forum AtariAge (użytkownik erichenneke), albo pisząc na adres erichenneke (małpa) gmail (kropka) com



Na koniec jeszcze można zerknąć na filmik Erica, który pokazuje, jak wygląda gra dżojstikiem na fizycznej maszynie:



2017-06-16 22:46 by "Adam"
komentarzy: 3
pgru @2017-06-17 11:09:08
Jako, ze ostatnio bawie sie trak-ballem, dopominam sie o wsparcie dla trak-balla Atari(ma dwa tryby trak-balla i joysticka). Czy ktos zna autorow i moglby im przekazac, przynajmniej jeden chetny jest.
nickname @2017-06-19 07:49:02
http:// next.gazeta.pl/next/7,151243,21974301,legendarna-marka-pracuje-nad-nowa-konsola-bedzie-nowy-konkurent.html#BoxBiz#BoxBizCz
Dracon @2017-06-21 00:32:58
Niezłe!
nickname
e-mail / website (opcjonalnie)
Aktualne tematy
Atari Fan 5 w Warszawie (20)
ostatni: 18-12-2017 15:50, wieczor
Jaki magnetofon najlepszy do Atar... (7)
ostatni: 18-12-2017 13:26, baktra
Rain of Terror - nowa partia pude... (1)
ostatni: 18-12-2017 13:14, nosty
Nowy emulator XE/XL na Androida (40)
ostatni: 18-12-2017 12:16, anonymus
Arabic cartridges (31)
ostatni: 18-12-2017 10:43, Krótki
Najbardziej pokręcone teorie (555)
ostatni: 18-12-2017 06:51, Enjo
Jacek Karpiński, twórca pierwszeg... (96)
ostatni: 18-12-2017 00:47, bruno_j
Wymienię się oryginalnymi dyskiet... (16)
ostatni: 18-12-2017 00:28, Ataripuzzle
Vortex ATonce-386SX (6)
ostatni: 18-12-2017 00:15, Jacques
Last Party 2017! (17)
ostatni: 17-12-2017 21:56, pin
Atarowe i nieatarowe newsy scenowe (344)
ostatni: 17-12-2017 19:31, xeen
Ekran po jakimś czasie wyświetlan... (3)
ostatni: 17-12-2017 12:31, bob_er
SV2k17 - PODZIĘKOWANIA (41)
ostatni: 17-12-2017 12:04, renton
Czy zagrałbyś w nową grę pseudo-t... (7)
ostatni: 17-12-2017 11:26, miker
Pixel Retro Shop (8)
ostatni: 17-12-2017 01:06, Kaz

Kategorie Forum Atarum

Użytkowników: 1763
Ostatnio zarejestrowany: superas
Postów ostatniej doby: 26

Społeczność/Community

Najbliższe imprezy

Sprzęt/Hardware

Wynalazki
Atari i Bluetooth napisał Kaz (17)
SIO2PC-USB napisał Larek (45)
Nowe SIO2SD napisał Larek (0)
SIO2SD w CA12 napisał Urborg (9)
Ratowanie ATMEL-ów napisał Yoohaas (12)
Projektowanie cartów napisał Zenon (12)
Joystick do Atari napisał Larek (54)
Tygrys Turbo napisał Kaz (7)
Testowałem "Simple Stereo" napisał Zaxon (3)
Rozszerzenie 1MB napisał Asal (20)
Joystick trzyprzyciskowy napisał Sikor (18)
Moje MyIDE oraz SIO2PC na USB napisał Zaxon (16)
Jak wykonać płytkę drukowaną? napisał Zaxon (26)
Rozszerzenie 576kB napisał Asal (13)
Soczyste kolory napisał scalak (28)
XEGS Box napisał Zaxon (13)
Atari w różnych rolach napisał (8)
SIO2IDE w pudełku napisał Kaz (5)
Atari steruje tokarką napisał Kaz (14)
DarkMouse napisał Kaz (7)
«« nowszestarsze »»