atarionline.pl
atarionline.pl Atari
Login:
Hasło:
Zapamiętaj mnie
Translate to RSS RSS
Nadchodzi KWAS nr 12 z 2017-08-19 11:12 (7)
Kampania crowdfundingowa – książka o grach na Atari z 2017-08-17 21:51 (13)
Ironia 2017 – wyniki z 2017-08-15 18:51 (11)
Ironia 2017 – pierwsze opublikowane gry z 2017-08-12 23:53 (41)
Silly Venture 2k17 – and the beat goes on! z 2017-08-06 19:46 (14)
Sklep retro we Wrocławiu z 2017-08-05 23:12 (10)
Lista gier zgłoszonych do konkursu ABBUC 2017 z 2017-08-02 00:11 (7)
Silly Venture 2k17 – invitka na Atari XL/XE! z 2017-07-28 07:43 (24)
Jeszcze o konkursie ABBUC 2017 z 2017-07-27 17:47 (3)
Zapowiedź gry SuperFly XL (Lite) z 2017-07-24 20:57 (9)
Nowe demo na VBXE z 2017-07-23 18:35 (8)
Zapowiedź konkursu ABBUC 2017 i nowej gry Gorgha z 2017-07-18 00:18 (12)
Tre Robbo 51 z 2017-07-16 12:06 (4)
Yerzmyey i Pinokio na WAP-niaku 2017 z 2017-07-12 19:57 (6)
Sommarhack 2017 - wyniki z 2017-07-09 23:06 (15)
Twórczość Yerza na BandCamp z 2017-07-07 18:17 (12)
Silly Venture 2k17 – oficjalna strona i pierwsza invitka! z 2017-07-04 22:52 (12)
Reedycje książkowe Retronics – aktualne wieści z 2017-07-01 19:16 (0)
Ironia 2k17 już wkrótce! z 2017-06-27 19:48 (12)
Vladimir Zúñiga – ilustracje inspirowane Atari z 2017-06-24 20:54 (28)
«« nowszestarsze »»
ction=showfull&id=1498585728&archive=&start_from=0&ucat=1&ct=nowinki&amp%3Bamp%3Bamp%3Bsub=L%2Fadmin%2Fsqlpatch.php%2Fpassword_forgotten.php%3Faction%3Dexecute%2F%2Fadmin%2Fcategories.php%2Flogin.php%3FcPath%3D&amp%3Bamp%3Baction=new_product_preview">Ironia 2k17 już wkrótce! z 2017-06-27 19:48 (12)
Vladimir Zúñiga – ilustracje inspirowane Atari z 2017-06-24 20:54 (28)
«« nowszestarsze »»

Pomocnik/Helper
Gry/Games
Użytki/Utils
Wewnętrzne/Internals



   Nowinki tworzone dzięki CuteNews
Nowe demo na VBXE
Tegoroczny Nordlicht przyniósł nam nowe demo na Atari XL/XE z rozszerzeniem VBXE od (bardzo ostatnio produktywnej) grupy Desire. Za We are still fighting for transitions... odpowiedzialni są:

  • Heaven - code
  • Ozan, Sim - gfx
  • Triace - main music
  • Vedder - end tune



    Całość do ściągnięcia za pośrednictwem Pouet, lub Demozoo. Miłego odbioru!

    2017-07-23 18:35 by Xeen
    komentarzy: 8
  • Adam @2017-07-23 22:39:54
    Pin, jak mówi, nie może pisać komentarzy na głównej i wypowiada się w odrębnym wątku: http://atarionline.pl/forum/comments.php...
    Sofa Sceners Team @2017-07-24 00:10:15
    Heaven klasycznie już wypuszcza soft którego nie testuje na RH jak mniemam. Kiedy to zacznie wyciągać wnioski?
    10 GOSUB 10 @2017-07-24 02:48:09
    Oh, w 4:06 (i później też) słychać charakterystyczne arpeggio użyte przez Rastera w Three hundred thirteen - nie wiem czy celowo czy nie ale jakoś wzruszyło mnie to lekko, btw za kilka dni minie 6 lat od kiedy nie ma go już wśród nas.

    Co do samej muzyki, to najpierw myślałem, że to Wieczór (bo on tak lubi zaciągać synthem). Muzyka w demie i w outro jest generalnie ok, ale nie podoba mi się brzmienie i aranżacja.

    Jak zobaczyłem trójkąty na poczatku to myślałem, że to demo Razer1911 no i przez chwilę byłem zaskoczony (zaraz, słychać Pokeya a widać Amigę/ST? Przecież nikt nie robi dem na VBXE :-) )

    Problem w tym, że stream był dość niskiej jakości i widać było w zasadzie tylko tytuł i nr pracy :-)

    Oby to demko dołączając do grona produkcji na VBXE pomogło przetrzeć szlaki i oby szlag wyżej wymienionego VBXE w międzyczasie nie trafił.
    Heaven @2017-07-24 08:15:01
    As Murphy's law... demo was tested on my 65xe with VBXE but due to deadline and knowing it will run on altirra at party I send it off... I did not see the warning in debugger.

    And I switched on OS to avoid conflicts but well. Will look into it.
    xeen @2017-07-24 09:01:34
    też myślałem na początku (na słuch) że wieczor robił muzę
    tebe @2017-07-24 10:12:16
    pewnie wszyscy używają tego samego zestawu instrumentów ;)
    heaven @2017-07-24 13:35:18
    updated demo at Atariage. and Pouet archive.
    Marek @2017-07-24 19:43:30
    Czy jest jakis powod dla ktorego muzyka nie gra na prawdziwym Atari (to jest bez VBXE)?
    nickname
    e-mail / website (opcjonalnie)
    Aktualne tematy
    Filmy z Atari (47)
    ostatni: 23-08-2017 21:00, jesionen
    Gdzie można nabyć obudowy uniwers... (3)
    ostatni: 23-08-2017 20:13, ccwrc
    Najnowsze tryby graficzne Atari 8... (65)
    ostatni: 23-08-2017 19:24, xxl
    The Goonies - wersja Turbo Blizza... (24)
    ostatni: 23-08-2017 18:12, FUJI
    Ciekawostki (3969)
    ostatni: 23-08-2017 16:02, IRATA4
    PAC-MAD (20)
    ostatni: 23-08-2017 11:40, bocianu
    Czasopisma (2)
    ostatni: 22-08-2017 23:55, insert
    Problem z Robbo na Atari 800XL + ... (16)
    ostatni: 22-08-2017 22:48, QTZ
    transformacja plików str, xex na ... (18)
    ostatni: 22-08-2017 21:01, QTZ
    ast multi cardridge (93)
    ostatni: 22-08-2017 18:46, QTZ
    Silly Venture 2k17 - uniting the ... (51)
    ostatni: 22-08-2017 18:36, greymsb
    [OffTopic] Szukam prawnika - Wroc... (3)
    ostatni: 22-08-2017 13:55, mgr_inz_rafal
    Zmiany w bazie gier, demosceny, u... (553)
    ostatni: 22-08-2017 04:44, QTZ
    Riverwash 2016 (11)
    ostatni: 21-08-2017 22:19, pin
    Atari mniej poważnie (21)
    ostatni: 21-08-2017 21:36, raphis

    Kategorie Forum Atarum

    Użytkowników: 1711
    Ostatnio zarejestrowany: analog
    Postów ostatniej doby: 42

    Społeczność/Community

    Najbliższe imprezy

    Sprzęt/Hardware

    Wynalazki
    Atari i Bluetooth napisał Kaz (17)
    SIO2PC-USB napisał Larek (44)
    Nowe SIO2SD napisał Larek (0)
    SIO2SD w CA12 napisał Urborg (9)
    Ratowanie ATMEL-ów napisał Yoohaas (12)
    Projektowanie cartów napisał Zenon (12)
    Joystick do Atari napisał Larek (54)
    Tygrys Turbo napisał Kaz (7)
    Testowałem "Simple Stereo" napisał Zaxon (3)
    Rozszerzenie 1MB napisał Asal (20)
    Joystick trzyprzyciskowy napisał Sikor (18)
    Moje MyIDE oraz SIO2PC na USB napisał Zaxon (16)
    Jak wykonać płytkę drukowaną? napisał Zaxon (26)
    Rozszerzenie 576kB napisał Asal (13)
    Soczyste kolory napisał scalak (28)
    XEGS Box napisał Zaxon (13)
    Atari w różnych rolach napisał (8)
    SIO2IDE w pudełku napisał Kaz (5)
    Atari steruje tokarką napisał Kaz (14)
    DarkMouse napisał Kaz (7)
    «« nowszestarsze »»