atarionline.pl
atarionline.pl Atari
Login:
Hasło:
Zapamiętaj mnie
Translate to RSS RSS
Relacja z KWAS 13 z 2018-02-14 14:22 (13)
Grawitacja 2018! z 2018-02-06 16:36 (8)
KWAS 13 w Sopocie z 2018-01-29 18:46 (27)
Zbierajmy papiery! z 2018-01-28 02:52 (25)
Reedycja kolejnej klasycznej książki: „Atari Basic” z 2018-01-24 23:30 (9)
Wykład o demoscenie z 2018-01-16 17:54 (33)
Różności z ostatnich tygodni z 2018-01-14 19:21 (21)
Pismo "Astronomia" z nami z 2018-01-12 16:12 (9)
Odkurzone gry Gandalfa – część II z 2018-01-09 23:47 (5)
Boulder Dash Mugen – nowe zestawy plansz z 2018-01-05 00:05 (18)
Wykłady o retro z 2018-01-04 02:14 (4)
NYD 2018 z 2018-01-01 14:50 (24)
Jack the Nipper na małe Atari z 2017-12-31 14:32 (28)
Wyniki Kaz Kompo 2016 z 2017-12-29 21:37 (53)
Last Party 2017 - stuff, wyniki z 2017-12-28 23:59 (55)
Last Party rozpoczęte! z 2017-12-27 22:35 (24)
Święta, Skool Daze i Bosconian z 2017-12-24 15:01 (12)
Atari Last Party już za kilka dni! z 2017-12-22 08:03 (68)
"Atari Fan" powrócił! z 2017-12-22 01:52 (4)
Pac-Mad – premiera ostatecznej wersji gry z 2017-12-19 14:17 (10)
«« nowszestarsze »»

Pomocnik/Helper
Gry/Games

Katalog gier

Opisy gier
Frogs opisał (0)
Choplifter! opisał (0)
Joust opisał (16)
Commando opisał (35)
Mario Bros opisał (13)
Xenophobe opisał (34)
Robbo Forever opisał (16)
Kolony 2106 opisał (0)
Archon II: Adept opisał (9)
Spitfire Ace/Hellcat Ace opisał (7)
Wyspa opisał (9)
Archon opisał (16)
The Last Starfighter opisał (30)
Dwie Wieże opisał (17)
Basil The Great Mouse Detective opisał (121)
Inny Świat opisał (17)
Inspektor opisał (19)
Grand Prix Simulator opisał (16)
Rescue On Fractalus opisał (18)
Stranded opisał (10)
«« nowszestarsze »»

Użytki/Utils
Wewnętrzne/Internals



   Nowinki tworzone dzięki CuteNews
Silly Venture 2k17 – and the beat goes on!

Ledwo co zdążyliśmy Was poinformować o zaproszeniu na Atari 2600 oraz Atari XL/XE, a już ukazało się kolejne – tym razem na Atari ST!


Zostało ono zaprezentowane na odbywającym się w ten weekend w Finlandii "Assembly party" (imprezie organizowanej nieprzerwanie od 1992 roku, gdzie swoją prezentację miało m.in. legendarne demo "Second Reality" grupy Future Crew na PC).

Invitka uruchamia się na każdym Atari z 1MB RAM-u. W jej tworzeniu brały udział grupy Dekadence oraz Mystic Bytes.

Plik do ściągnięcia znajduje się tutaj.

Serwis pouet.net: link.

Wkrótce kolejne zaproszenia, w tym m.in. na platformę Atari Falcon!



Autorzy:

• kod: Britelite,
• grafika: Bracket,
• muzyka: Ricky Martin,
• tekst: Grey,
• dodatkowa grafika (loga: SV2k17 i MSB): m00nie.

2017-08-06 19:46 by Grey
komentarzy: 14
sachy @2017-08-06 23:26:59
Zacne!
kogut @2017-08-06 23:59:50
is dead ;)
Hospes @2017-08-07 08:50:47
Efekty plus grafika - MOC - ale ta Yamaha to zupełny uwiąd narządu słuchu.
Tak wiem, bez timerów się więcej ponoć nie da, a tutaj cała moc procka poszła w efekty.
Ale i tak, takie plumkanie rani moje uszy, zakochane w YM+Timer+DMA;)
grey / mystic bytes @2017-08-07 09:05:46
Nie wiem czy wypada mi się wypowiadać w kwestii invitki na SV, ale mi akurat muzyka bardzo się podoba :) Klimatem przypomina nieco kawałki Dhor'a/MEC. Jest nietypowa, niekonwencjonalna - a to (jak wiadomo) nie wszystkim może się podobać :)
Hospes @2017-08-07 10:02:27
Grey: W muzyce nie chodzi mi o "stajl", bo ten akurat jest bardzo pasujacy, a o stronę techniczną. Czyli brzmienia ala wczesny Whittaker :)
Ale ta inwitka wyglada jak dobre demo. Niedługo dema, będą gorszej jakości niż invitki na SV :D JEST SUPER ;D.
wieczór @2017-08-07 11:05:59
Invitka bardzo dobra, natomiast o muzyce mam dokładnie odwrotne zdanie - technicznie brzmieniowo jest bardzo dobrze (yamaha tak brzmi Hospes, pogódź się z tym :) ), natomiast stylowo to zdecydowanie mnie nie przekonuje, strasznie dołujący klimat :)
_rocky @2017-08-07 12:14:11
Efekty trochę na poziomie 8 bit, ale całkiem klimatyczne..
MKM/Lamers @2017-08-08 08:50:29
_rocky akurat efekty sa na wysokim poziomie. trust me - mowię to okiem kodera.
Recenzent @2017-08-08 09:20:34
Efekty trochę na poziomie 7-bit... ;-)
wieczór @2017-08-08 11:10:26
@MKM przecież właśnie napisał, że na wysokim: "Efekty trochę na poziomie 8 bit" - to znaczy, że udało im się pokonać ograniczenia ST :)
Hermes @2017-08-09 09:52:45
Fajny flow który nadrabia trochę średnie efekty, ale zgrane fajnie i tylko szkoda tej muzy która tu jest najsłabsza z całości. Ogólnie 3/5
interceptor @2017-08-10 13:50:47
nie
0xF @2017-08-10 18:27:16
Rocky i Wieczór mają rację.
z80 @2017-08-10 21:01:51
jak juz tyle tych rocznic wspominane jest, to pewnie bedzie tez 26 lat od konca wsparcia 8-bitowcow przez Atari (oprocz polskiej literatury zostal mi tylko karton po XF551 z 1991 heh), i 24 lata od calkowitego wycofania sie Atari z rynku komputerow. ale ja mam cicha nadzieje, ze zamiast takich marek jak Acer, Asus, Apple, ujrze jeszcze kiedys zwykle pecety czy smartfony z androidem pod marka Atari;) trzymam kciuki za pierwszy krok czyli AtariBox...
nickname
e-mail / website (opcjonalnie)
Aktualne tematy
Atari ST hicolor video (8)
ostatni: 18-02-2018 22:07, pin
Atari Font Creator (23)
ostatni: 18-02-2018 22:04, Szafir
Wywiad z Yolkiem (5)
ostatni: 18-02-2018 19:21, string
trzeci kolor łącznych spritów 1 i... (11)
ostatni: 18-02-2018 16:56, sis101
ATARI.PL i inne takie - BARDZO WA... (10)
ostatni: 18-02-2018 12:11, Kaz
Game Maker ... nadchodzi (122)
ostatni: 18-02-2018 08:51, TheFender
Wykład o Atari w Krakowie (19)
ostatni: 17-02-2018 16:29, jesionen
Kontakt do Voyagera potrzebny . (13)
ostatni: 17-02-2018 04:50, IRATA4
Radio Aktywne (12)
ostatni: 16-02-2018 19:47, Kaz
Zmiany / usprawnienia na AOL (126)
ostatni: 16-02-2018 09:00, wieczor
Update, update i czeski film ;) (27)
ostatni: 15-02-2018 15:44, wieczor
Reedycja gier (391)
ostatni: 15-02-2018 15:26, Duddie
Wywiad z Jesionenem (8)
ostatni: 14-02-2018 23:00, jesionen
Podziękowania dla Zenona (16)
ostatni: 14-02-2018 13:34, Peri Noid
Wykład Krolla o Atari 16/32-bit (... (13)
ostatni: 14-02-2018 13:17, Kaz

Kategorie Forum Atarum

Użytkowników: 1799
Ostatnio zarejestrowany: kski
Postów ostatniej doby: 18

Społeczność/Community

Najbliższe imprezy
Jeżeli znasz termin i miejsce jakiegoś zlotu albo spotkania milośników Atari to poinformuj nas. Tutaj możemy wstawić baner i link.

Sprzęt/Hardware

Wynalazki
Atari i Bluetooth napisał (17)
SIO2PC-USB napisał (45)
Nowe SIO2SD napisał (0)
SIO2SD w CA12 napisał (9)
Ratowanie ATMEL-ów napisał (12)
Projektowanie cartów napisał (12)
Joystick do Atari napisał (54)
Tygrys Turbo napisał (7)
Testowałem "Simple Stereo" napisał (3)
Rozszerzenie 1MB napisał (20)
Joystick trzyprzyciskowy napisał (18)
Moje MyIDE oraz SIO2PC na USB napisał (16)
Jak wykonać płytkę drukowaną? napisał (26)
Rozszerzenie 576kB napisał (13)
Soczyste kolory napisał (29)
XEGS Box napisał (13)
Atari w różnych rolach napisał (8)
SIO2IDE w pudełku napisał (5)
Atari steruje tokarką napisał (14)
DarkMouse napisał (7)
«« nowszestarsze »»