atarionline.pl
atarionline.pl Atari
Login:
Hasło:
Zapamiętaj mnie
Translate to RSS RSS
Gra Pad (v1.84) z 2018-06-18 23:49 (31)
Opisy gier lotniczych z 2018-06-16 18:21 (19)
Pavros o POKEY-u z 2018-06-11 10:34 (16)
Nowy RECOIL z 2018-06-11 01:27 (10)
Nowy scan-doubler z 2018-06-10 10:58 (13)
Minotaur 16K z 2018-06-09 23:37 (11)
Nowy design Atari z 2018-06-04 17:36 (21)
WAP-niak 2018 – wyniki, stuff z 2018-06-03 20:39 (60)
Wywiad z Pinem z 2018-06-03 02:06 (20)
Trwa WAP-niak 2018 z 2018-06-02 01:01 (10)
Wkrótce Pixel Heaven z 2018-05-30 20:40 (12)
Historia żółtej ciżemki z 2018-05-29 14:44 (42)
Robbo na festiwalu nauki i sztuki z 2018-05-29 02:54 (1)
Atari 2600 zaprasza na SV z 2018-05-28 10:19 (7)
Pendrive plug&play z 2018-05-27 12:49 (12)
WAP-niak 2018 Invitka z 2018-05-25 22:14 (11)
O demoscenie z 2018-05-22 07:09 (19)
Recenzja "Aces of Aces" z 2018-05-20 22:29 (28)
Robbo na festiwalu nauki z 2018-05-18 12:32 (27)
Premiera "Time Pilot" z 2018-05-17 10:14 (32)
«« nowszestarsze »»

Pomocnik/Helper
Gry/Games

Katalog gier

Opisy gier
Frogs opisał Xeen (0)
Choplifter! opisał Urborg (0)
Joust opisał Urborg (16)
Commando opisał Urborg (35)
Mario Bros opisał Urborg (13)
Xenophobe opisał Urborg (34)
Robbo Forever opisał tbxx (16)
Kolony 2106 opisał tbxx (0)
Archon II: Adept opisał Urborg/TDC (9)
Spitfire Ace/Hellcat Ace opisał Farscape (7)
Wyspa opisał Kaz (9)
Archon opisał Urborg/TDC (16)
The Last Starfighter opisał TDC (30)
Dwie Wieże opisał Muffy (17)
Basil The Great Mouse Detective opisał Charlie Cherry (121)
Inny Świat opisał Charlie Cherry (17)
Inspektor opisał Charlie Cherry (19)
Grand Prix Simulator opisał Charlie Cherry (16)
Rescue On Fractalus opisał Kaz (18)
Stranded opisał Kaz (10)
«« nowszestarsze »»

Wewnętrzne/Internals



   Nowinki tworzone dzięki CuteNews
Robimy plakaty
Od czasu narysowania grafiki do "Kolony 2106" w roku 2009, chodziła za mną idea wydrukowania sobie ekranów z tej gry. Jest coś urzekającego w czarno-białej grafice, w prostocie tych atarowskich pikseli. I nie piszę tego jako ich autor, ale przede wszystkim jako wielbiciel graficznych klimatów mono. Okazało się, że taka grafika przypadła do gustu również niemieckiemu wydawcy pisma "Pro(c)Atari" i pojawiła się na okładce drugiego numeru tego magazynu, a także na produkowanych przez wydawcę koszulkach.

1. 8-bit gfx supports your imagination!

W końcu postanowiłem przygotować dla siebie plakat z grafiką z gry. Różne warianty powstały, ale najbardziej przypadła mi do gustu wersja najprostsza, czarno-biała, bez udziwnień. Ten projekt widać poniżej (oczywiście tutaj, ze względu na ograniczenia strony, grafika jest skompresowana i w małej rozdzielczości, rozmiar i jakość docelowego plakatu jest znacznie większa). Ponieważ kilka osób zdeklarowało mi, gdy obejrzało projekt, że także z chęcią powieszą sobie na ścianie taką grafikę, postanowiłem druk plakatów mojego autorstwa zlecić w większej ilości, w profesjonalnej drukarni.



2. 07 zgłoś się

Przy okazji zabaw w projektowanie plakatu z grafiką "Kolony 2106" przygotowałem sobie plakat z moją grafiką z nadchodzącej gry "07 zgłoś się". Tutaj grafika ekranów jest czterokolorowa (z wyjątkiem pięciokolorowej Nyski na ekranie tytułowym). Ale zestawienie wszystkich ekranów dało bardzo barwną mozaikę, która też ma swój urok.



W związku z powyższym, że będę miał więcej sztuk niż mi potrzeba, daję tu i teraz znać publicznie, że jeżeli ktoś reflektuje na któryś z powyższych plakatów, to obowiązuje zrzuta 18,50 złotego za sztukę w rozmiarze 50 cm szerokości na 70 cm wysokości. Ramy i antyramy w tym rozmiarze są standardem i są dostępne na przykład w sklepach Ikea. Nie trzeba robić już teraz przedpłaty, wystarczy publiczna deklaracja pod tym artykułem lub w tym wątku na forum. Proszę podać który plakat, ile sztuk oraz miejsce albo formę odbioru. Po wydrukowaniu skontaktuję się z każdą osobą i podam dane do płatności.

W sprawie formy odbioru: plakaty mogę dostarczyć na nadchodzący Load Error w Gdańsku (20-22 października), Giełdę 80/90 w Warszawie (4 listopada) lub Silly Venture w Gdańsku (8-10 grudnia). Jeżeli ktoś woli pocztą lub kurierem należy doliczyć koszty przesyłki, plakat zostanie zapakowany do tuby.

Zdjęcie z próbnego wydruku drugiego plakatu pokazuje przybliżone rozmiary, Nyska jest prawie tak duża jak małe Atari:



2017-10-11 23:56 by Kaz
komentarzy: 23
takron27 @2017-10-13 08:46:02
hej, Kaz, ja bym 3szt. plakatu nr 1 (8bit gfx) znabył :) pojawię się w sobotę na RKLE
jesionen @2017-10-13 09:34:18
@Kaz: poproszę po 1 szt. odbiorę na RKLE. Pozdrawiam.
Hubert @2017-10-13 12:45:05
Jestem zainteresowany 1ka - jaki bylby koszt wyslania w tubie?
mono @2017-10-13 13:22:32
Ja poprosiłbym obydwa plakaty pocztą.
sensual @2017-10-13 17:14:10
jak można zamówić dwa plakaty pocztą? Poproszę o mail z odpowiedzią na pawel(malpa)sensual.pl
specjal @2017-10-13 18:36:14
Chętnie kupię nr 1!
Arti @2017-10-13 20:53:17
Hej. Poproszę 2szt. plakat nr1 8bit gfx . Odbiore na RKLE
Pabloz1974 @2017-10-13 22:36:27
1szy plakat mono. Odbiore na gieldzie bajtka
Kaz @2017-10-13 23:44:24
Kosztów wysyłki tubą jeszcze nie znam, dowiem się.
Jacolo @2017-10-15 01:38:22
Super, proszę "wszystkie" dwa w tubie. A może jakiś autograf...
larek @2017-10-15 21:52:09
Proszę oba plakaty w tubie z odbiorem na SV.
sun @2017-10-15 22:55:35
po 1 sztuce poproszę z wysyłką pocztą.
tdc @2017-10-16 15:09:20
He he - zacna inicjatywa!

Choć kołatała się w naszych głowach już chyba od 7 lat ;)
glowas11 @2017-10-17 05:17:27
Gdyby coś to piszę się na 1i 2 . Poproszę o info na e-mail co do formy płatności.
glowas11 @2017-10-17 05:19:19
Przepraszam 1 i 3 😊
Kaz @2017-10-17 12:08:38
Nie rozumiem, co 1 i 3?
glowas11 @2017-10-17 16:39:01
Chodzi o Kolony oraz 07 z komputerkiem 😊
glowas11 @2017-10-17 16:41:05
Sorki teraz doczytałem hihi . Oczywiście dwa Kolony oraz 07 😊.
Prince @2017-10-17 20:08:32
1 x Kolony z wysyłką, Poproszę.
as... @2017-10-20 00:30:40
Kaz,
-poproszę o dwa plakaty po 2szt, postaram się odebrać osobiście.
Na giełdzie w Wawie, bądź.
Kaz @2017-10-27 18:49:47
Jacolo - a gdzie ten autograf ma być? :)
Głowas - nie podałeś formy odbioru, więc domyślam się, że ma być wysyłka pocztą?
AS - będą do odbioru na Giełdzie 80/90. Nie wiem czy będę na 100%, ale na pewno będzie Tytus, to mu przekażę.

Część plakatów już odebrana osobiście na Load Error, część poszła pocztą.
Kaz @2017-10-27 19:06:01
Acha, już pisałem na forum, ale i tu wspomnę - koszty tuby wyszły 2 złote, a przesyłkę poczta polska wyceniła na 6,80 zł. Do jednej tuby wchodzą maksymalnie 3 plakaty. Proszę to uwzględnić przy obliczeniach. Wychodzi tak:
a) jeden plakat - 18,50+2+6,80 = 27,30 zł
b) dwa plakaty - 18,50+18,50+2+6,80 = 45,80 zł
c) trzy plakaty - 18,50+18,50+18,50+2+6,80 = 64,30 zł

Na razie miałem wydrukowane 45 sztuk (30 Colony i 15 Topornego), ale zamówień jest więcej, więc przed Silly Venture będę musiał kilkanaście dodrukować (drukarnia obiecała w tej samej cenie). Nikomu, kto się zgłosił na pokrycie kosztów druku i przesyłki, nie zabraknie :)
Kaz @2017-11-01 22:21:37
Odsyłam tutaj po update cen wysyłki i inne informacje:

http://atarionline.pl/forum/comments.php...
nickname
e-mail / website (opcjonalnie)
Aktualne tematy
Atari ST vs Amiga co było lepsze ... (31)
ostatni: 24-06-2018 11:29, adolfinio
Zmiany w bazie gier, demosceny, u... (569)
ostatni: 24-06-2018 09:34, Adam
Nowa gra na Atarie STE - Escape 2... (8)
ostatni: 24-06-2018 00:16, rbej1977
Słynne zniszczone Atari (33)
ostatni: 23-06-2018 22:04, drygol
Nie samym Atari człowiek żyje, cz... (2467)
ostatni: 23-06-2018 13:50, IRATA4
sprzedam zamienię duble (19)
ostatni: 23-06-2018 11:14, Sadzki
Pomoc jak zwykle potrzebna i przy... (22)
ostatni: 22-06-2018 06:13, QTZ
Laura - wydanie II (angielska wer... (40)
ostatni: 22-06-2018 00:53, QTZ
Laura - Wszystkie drogi prowadzą ... (10)
ostatni: 22-06-2018 00:34, QTZ
Laura (580)
ostatni: 21-06-2018 22:49, QTZ
Mój konwerter obrazków z Atari do... (35)
ostatni: 21-06-2018 14:50, Prawdziwy
Minotaur16K (33)
ostatni: 21-06-2018 14:50, xxl
prince of persia (471)
ostatni: 21-06-2018 13:53, tebe
Retro Na Gazie (129)
ostatni: 21-06-2018 08:50, RetroBorsuk
Time Pilot (70)
ostatni: 19-06-2018 16:26, IRATA4

Kategorie Forum Atarum

Użytkowników: 1853
Ostatnio zarejestrowany: nogorg
Postów ostatniej doby: 12

Społeczność/Community

Najbliższe imprezy

Stragan
Atari USBJoy Adapter oferuje Jakub Husak (0)
Programy: Kolony 2106 oferuje Kaz (6)
Sprzęt: rozszerzenia oferuje Lotharek (18)
Gadżety: naklejki, pocztówki oferuje Sikor (11)
Sprzęt: cartridge RAM-CART oferuje Zenon (4)
Miejsce na drobne ogłoszenia kupna/sprzedaży oferuje Kaz (51)
Sprzęt: interfejs SIO2IDE oferuje Piguła (0)
Sprzęt: interfejs SIO2SD oferuje Piguła (22)

Użytki/Utils
Sprzęt/Hardware

Wynalazki
Atari i Bluetooth napisał Kaz (32)
SIO2PC-USB napisał Larek (45)
Nowe SIO2SD napisał Larek (0)
SIO2SD w CA12 napisał Urborg (9)
Ratowanie ATMEL-ów napisał Yoohaas (12)
Projektowanie cartów napisał Zenon (12)
Joystick do Atari napisał Larek (54)
Tygrys Turbo napisał Kaz (8)
Testowałem "Simple Stereo" napisał Zaxon (3)
Rozszerzenie 1MB napisał Asal (20)
Joystick trzyprzyciskowy napisał Sikor (18)
Moje MyIDE oraz SIO2PC na USB napisał Zaxon (16)
Jak wykonać płytkę drukowaną? napisał Zaxon (26)
Rozszerzenie 576kB napisał Asal (36)
Soczyste kolory napisał scalak (29)
XEGS Box napisał Zaxon (13)
Atari w różnych rolach napisał Różyk (8)
SIO2IDE w pudełku napisał Kaz (5)
Atari steruje tokarką napisał Kaz (14)
DarkMouse napisał Kaz (7)
«« nowszestarsze »»