atarionline.pl
atarionline.pl Atari
Login:
Hasło:
Zapamiętaj mnie
Translate to RSS RSS
Nadchodzi premiera "07 zgłoś się" z 2017-12-08 00:05 (6)
Poczwórny numer "Pro(c) Atari" z 2017-12-07 17:29 (0)
Kaz Kompo 2016 z 2017-12-06 00:45 (72)
Poradnik programisty Atari – nowe wydanie z 2017-12-04 13:35 (15)
Dextrosy i STE-fany z 2017-11-30 19:59 (6)
Remanent za rok 2016 – modyfikacje klasycznych gier z 2017-11-29 20:59 (14)
Konkurs jubileuszowy na blogu Tdc z 2017-11-26 22:20 (18)
Skool Daze – ostatnia prosta z 2017-11-22 22:49 (18)
Modyfikacje starszych gier: Donkey Kong Jr. i Bubsy z 2017-11-19 23:00 (10)
Nowe demo na duże Atari z 2017-11-14 23:01 (138)
Zanim stali się znani... Kto wystąpił w reklamach Atari? z 2017-11-07 21:27 (8)
Powrót z przyszłości: Giełda Bajtka i koncert Marka Bilińskiego! z 2017-11-03 01:03 (155)
Aktualności growe z 2017-11-01 14:19 (13)
Silly Venture 2k17 – nowa invitka i garść informacji! z 2017-10-30 10:45 (17)
Wyniki konkursu programistycznego ABBUC 2017 z 2017-10-28 16:53 (17)
Pokłosie RetroKomp/LOAD ERROR 2017 z 2017-10-22 16:28 (22)
Starotki ze strychu z 2017-10-20 12:30 (14)
Nowy RECOIL v4.1.0 z 2017-10-19 22:10 (8)
RetroKomp/LOAD ERROR 2017 – zapraszamy! z 2017-10-18 20:01 (3)
Robimy plakaty z 2017-10-11 23:56 (23)
«« nowszestarsze »»

Pomocnik/Helper
Gry/Games

Katalog gier

Opisy gier
Frogs opisał Xeen (0)
Choplifter! opisał Urborg (0)
Joust opisał Urborg (16)
Commando opisał Urborg (35)
Mario Bros opisał Urborg (13)
Xenophobe opisał Urborg (34)
Robbo Forever opisał tbxx (16)
Kolony 2106 opisał tbxx (0)
Archon II: Adept opisał Urborg/TDC (9)
Spitfire Ace/Hellcat Ace opisał Farscape (7)
Wyspa opisał Kaz (9)
Archon opisał Urborg/TDC (16)
The Last Starfighter opisał TDC (30)
Dwie Wieże opisał Muffy (17)
Basil The Great Mouse Detective opisał Charlie Cherry (121)
Inny Świat opisał Charlie Cherry (17)
Inspektor opisał Charlie Cherry (19)
Grand Prix Simulator opisał Charlie Cherry (16)
Rescue On Fractalus opisał Kaz (18)
Stranded opisał Kaz (10)
«« nowszestarsze »»

Użytki/Utils
Wewnętrzne/Internals



   Nowinki tworzone dzięki CuteNews
Nowy RECOIL v4.1.0

Jeśli znalazłeś na dyskietce lub w internecie plik graficzny z lat '80 lub '90, to o ile jest w jednym z 356 formatów, możesz go otworzyć programem RECOIL (Retro Computer Image Library) na komputerze z Windows, macOS, Linuksem lub urządzeniu przenośnym z Androidem, ewentualnie na tej stronie WWW.

W stosunku do poprzedniej wersji RECOIL powiększyła się lista obsługiwanych formatów, a istniejące formaty są lepiej obsługiwane, np. w formacie G2F są uwzględnione tryby GTIA oraz DLI+.

Program pobieramy ze strony recoil.sourceforge.net lub sklepu Android, a wkrótce również sklepu Windows 10 (obecnie przechodzi weryfikację).

2017-10-19 22:10 by Piotr "0xF" Fusik
komentarzy: 8
xeen @2017-10-20 09:45:47
obrazek Irwina - to były piękne czasy! Tak niedawno, a wydaje się tak dawno.

Dziękuję za nową wersję Recoila, Fox
grey / mystic bytes @2017-10-20 14:51:24
@fox: super sprawa. ogarnąć tyle formatów z tylu platform... szacun!
pigula @2017-10-20 19:56:12
FoX - kawał dobrej roboty. Thx
0xF @2017-10-21 08:37:18
Przed chwilą dostałem maila, że nowa wersja jest już w sklepie Windows 10.
nickname @2017-10-21 10:41:28
Fox mega dzięki za g2f support i w ogóle za całokształt! Dobra robota :)
0xF @2017-10-21 14:15:22
Dziękuję za miłe słowa. Obrazek Irwina to mistrzostwo! To jedyny obrazek w trybie DLI+ jaki mam. W RECOILWin jest nowa przydatna rzecz: klawisze 1-4 ustawiają powiększenie 1x-4x.
wieczór @2017-10-22 11:37:32
Ściągnięte :) PEGI 3? Dobrze, że moja córka jest starsza, nie muszą blokować :)
0xF @2017-10-22 11:53:21
Tak, musiałem oświadczyć, że w apce nie ma przemocy, narkotyków itd. i wyszło z tego PEGI 3.
Dla używających IrfanView na Windowsie: wtyczka "formats" zawiera RECOIL. Irfan przekonuje się, że RECOIL lepiej obsługuje różne formaty, niż jego dotychczasowy kod. W najbliższej wersji IFF i GEM/IMG będzie obsługiwał RECOIL.
nickname
e-mail / website (opcjonalnie)
Aktualne tematy
Nowa gra na C64 - "pohandlujmy" z... (231)
ostatni: 23-01-2018 00:44, Rocky
SID i POKEY (323)
ostatni: 22-01-2018 21:43, rosomak
Laura Edit (11)
ostatni: 22-01-2018 19:27, larek
edytor do gry (13)
ostatni: 22-01-2018 14:01, tebe
Książki SOETO (188)
ostatni: 22-01-2018 12:48, mgr_inz_rafal
Laura Konstruktor 2 (6)
ostatni: 22-01-2018 00:57, QTZ
Gra "07 zgłoś się" - premiera na ... (16)
ostatni: 22-01-2018 00:29, Kaz
Atari ST + Cortex i kabel FDD (2)
ostatni: 21-01-2018 22:36, Mq
15 kHz (306)
ostatni: 21-01-2018 15:12, xxl
HI SCORE (198)
ostatni: 21-01-2018 12:26, xxl
Update, update i czeski film ;) (16)
ostatni: 21-01-2018 12:02, wieczor
Cartridge do CP/M, kilka pytań (23)
ostatni: 20-01-2018 22:39, artax4
Pomysł na turbo na magnetofonie b... (7)
ostatni: 20-01-2018 02:12, CharlieChaplin
Nieaktualne (1)
ostatni: 20-01-2018 00:00, mav
Zasilacz Atari 65 XE (3)
ostatni: 19-01-2018 22:44, Pudens

Kategorie Forum Atarum

Użytkowników: 1783
Ostatnio zarejestrowany: Szafir
Postów ostatniej doby: 21

Społeczność/Community

Najbliższe imprezy
Jeżeli znasz termin i miejsce jakiegoś zlotu albo spotkania milośników Atari to poinformuj nas. Tutaj możemy wstawić baner i link.

Sprzęt/Hardware

Wynalazki
Atari i Bluetooth napisał Kaz (17)
SIO2PC-USB napisał Larek (45)
Nowe SIO2SD napisał Larek (0)
SIO2SD w CA12 napisał Urborg (9)
Ratowanie ATMEL-ów napisał Yoohaas (12)
Projektowanie cartów napisał Zenon (12)
Joystick do Atari napisał Larek (54)
Tygrys Turbo napisał Kaz (7)
Testowałem "Simple Stereo" napisał Zaxon (3)
Rozszerzenie 1MB napisał Asal (20)
Joystick trzyprzyciskowy napisał Sikor (18)
Moje MyIDE oraz SIO2PC na USB napisał Zaxon (16)
Jak wykonać płytkę drukowaną? napisał Zaxon (26)
Rozszerzenie 576kB napisał Asal (13)
Soczyste kolory napisał scalak (29)
XEGS Box napisał Zaxon (13)
Atari w różnych rolach napisał (8)
SIO2IDE w pudełku napisał Kaz (5)
Atari steruje tokarką napisał Kaz (14)
DarkMouse napisał Kaz (7)
«« nowszestarsze »»