atarionline.pl
atarionline.pl Atari
Login:
Hasło:
Zapamiętaj mnie
Translate to RSS RSS
Relacja z KWAS 13 z 2018-02-14 14:22 (13)
Grawitacja 2018! z 2018-02-06 16:36 (8)
KWAS 13 w Sopocie z 2018-01-29 18:46 (27)
Zbierajmy papiery! z 2018-01-28 02:52 (25)
Reedycja kolejnej klasycznej książki: „Atari Basic” z 2018-01-24 23:30 (9)
Wykład o demoscenie z 2018-01-16 17:54 (33)
Różności z ostatnich tygodni z 2018-01-14 19:21 (21)
Pismo "Astronomia" z nami z 2018-01-12 16:12 (9)
Odkurzone gry Gandalfa – część II z 2018-01-09 23:47 (5)
Boulder Dash Mugen – nowe zestawy plansz z 2018-01-05 00:05 (18)
Wykłady o retro z 2018-01-04 02:14 (4)
NYD 2018 z 2018-01-01 14:50 (24)
Jack the Nipper na małe Atari z 2017-12-31 14:32 (28)
Wyniki Kaz Kompo 2016 z 2017-12-29 21:37 (53)
Last Party 2017 - stuff, wyniki z 2017-12-28 23:59 (55)
Last Party rozpoczęte! z 2017-12-27 22:35 (24)
Święta, Skool Daze i Bosconian z 2017-12-24 15:01 (12)
Atari Last Party już za kilka dni! z 2017-12-22 08:03 (68)
"Atari Fan" powrócił! z 2017-12-22 01:52 (4)
Pac-Mad – premiera ostatecznej wersji gry z 2017-12-19 14:17 (10)
«« nowszestarsze »»

Pomocnik/Helper
Gry/Games

Katalog gier

Opisy gier
Frogs opisał (0)
Choplifter! opisał (0)
Joust opisał (16)
Commando opisał (35)
Mario Bros opisał (13)
Xenophobe opisał (34)
Robbo Forever opisał (16)
Kolony 2106 opisał (0)
Archon II: Adept opisał (9)
Spitfire Ace/Hellcat Ace opisał (7)
Wyspa opisał (9)
Archon opisał (16)
The Last Starfighter opisał (30)
Dwie Wieże opisał (17)
Basil The Great Mouse Detective opisał (121)
Inny Świat opisał (17)
Inspektor opisał (19)
Grand Prix Simulator opisał (16)
Rescue On Fractalus opisał (18)
Stranded opisał (10)
«« nowszestarsze »»

Użytki/Utils
Wewnętrzne/Internals



   Nowinki tworzone dzięki CuteNews
Silly Venture 2k17 – nowa invitka i garść informacji!

Wielkimi krokami zbliża się 9-ta już edycja największej międzynarodowej imprezy dla fanów komputerów i konsol marki Atari. W dniach od 8-go do 10-go grudnia (piątek-niedziela) do Gdańska ponownie zjadą atarowcy z (dosłownie) całego świata!

W programie imprezy m.in. dwa koncerty: pierwszy w wykonaniu autora słynnego maxYMisera (najlepszego obecnie chip-trackera dla Atari ST) – gwEma (Astralwerks, Shitkatapult) – Londyn/ Wielka Brytania:


Drugi natomiast w wykonaniu naszego rodzimego artysty – KK/Altair na dwóch konsolach Atari 2600 (+ mixer) :)


Swoją obecnością imprezę uświetni także Wolfgang Burger – szef największego klubu zrzeszającego miłośników małego Atari.


Wraz ze zbliżającym się eventem nie mogło zabraknąć całej serii zaproszeń w postaci intr na kilka platform Atari, w tym na "konkurenta" – C-64 (łącznie ukazało się ich już 5, a kolejne szóste już w drodze!). Tradycją stały się też video-invitki, w których znane osoby (zarówno z szeroko pojętego "show-businessu", internetowi "celebryci", jak też osoby ze świata polityki) zapraszały bądź pozdrawiały uczestników zlotu. Nie inaczej stało się i tym razem! Oto video-invitka na 9-tą edycję imprezy, na którą tym razem zaprasza... odpowiedź poniżej!



Ponieważ do imprezy pozostało już tylko nieco ponad miesiąc czasu, organizator SV2k17 zwraca się z prośbą o deklaracje w poszczególnych wątkach związanych z imprezą:

WPIS NA LISTĘ OBECNOŚCI

KOSZULKI SV2k17




ŚNIADANIA NA PARTY-PLACE

ZAPOWIEDZI PRAC NA KONKURSY

Co do koszulek SV2k17 to sprawa jest bardzo pilna, ponieważ projekt musi zostać odpowiednio wcześniej oddany do drukarni. Lista chętnych zostanie zamknięta w okolicach połowy listopada. Kolejne informacje odnośnie SV2k17 (w tym nowa invitka) – już wkrótce!

2017-10-30 10:45 by Grey
komentarzy: 17
gorgh @2017-10-30 11:01:31
ekstra!
larek @2017-10-30 11:37:30
Widać, że facet ma jakieś pojęcie o sprzęcie :)
Invitka rewelka.
xeen @2017-10-30 13:59:17
he he, myślałem, że Janusz powie, że woli Atari bo ono nie ma czerwonego, a on czerwonego nie trawi w żadnej postaci :)
grey / mystic bytes @2017-10-30 14:13:03
@xeen: no dokładnie, nawet padło coś takiego podczas nagrywania materiału :D może dorobię do tego suplement ;)
mono @2017-10-30 14:28:25
Haha. Fajna inwitka :)
Jesionen @2017-10-30 19:13:16
Niezła heeeeee
tdc @2017-10-31 06:35:50
Grey miszczczczcz!

"policzyć właściwą ilość" właściwą to poprawną? zgodną/oczekiwaną ideologicznie? czy poprawną politycznie?

Gdzie można pobrać mp3 Jet set willy z początku invitki? Fajne jest!
0xF @2017-10-31 08:18:05
Invitka masakruje!
Pabloz1974 @2017-10-31 08:24:55
Gwiazdy chiptunowe z gornej połki . Juz sie nie moge doczekac
Grozny byk DVD @2017-10-31 11:00:38
łe idol gimnazjalistów dziadek korwin krul zaprasza na imprezke, łe. a ciekawe kto bedzie za rok? rafa-lala? :)
lax abs,y @2017-10-31 11:08:52
Za rok będzie Richard Spencer.
kgb @2017-10-31 11:13:47
:) - Władimir Putin będzie.
grey / mystic bytes @2017-10-31 11:42:33
@tdc: wyszukaj na YT "Jet Set Willy by Serge P." :)
mgr_inz_rafal @2017-10-31 20:50:02
Hehe, sam Krul we własnej osobie :)
Dobre!
wieczór @2017-10-31 23:55:42
Invitka bomba :) I interpretacja JSW też niezła :)
tdc @2017-11-01 08:43:53
Ale jak się zna na grach, przecież to żelazna zasada - dobre gry są trudne, są dobre bo są trudne, są trudne bo są dobre :P

@ Grey dzięki, już szukam ;)
wieczór @2017-11-02 13:58:40
@tdc to wcale nie jest żelazna zasada, grywalność i trudność są rozłączne :P Są trudne gry w które nie chce się grać i są grywalne, dobre gry, gdzie trudność jest umiarkowana :)
nickname
e-mail / website (opcjonalnie)
Aktualne tematy
Atari ST hicolor video (9)
ostatni: 19-02-2018 07:01, rosomak
Atari Font Creator (26)
ostatni: 19-02-2018 02:10, bocianu
Wywiad z Duddim (1)
ostatni: 18-02-2018 23:09, Kaz
Wywiad z Yolkiem (5)
ostatni: 18-02-2018 19:21, string
trzeci kolor łącznych spritów 1 i... (11)
ostatni: 18-02-2018 16:56, sis101
ATARI.PL i inne takie - BARDZO WA... (10)
ostatni: 18-02-2018 12:11, Kaz
Game Maker ... nadchodzi (122)
ostatni: 18-02-2018 08:51, TheFender
Wykład o Atari w Krakowie (19)
ostatni: 17-02-2018 16:29, jesionen
Kontakt do Voyagera potrzebny . (13)
ostatni: 17-02-2018 04:50, IRATA4
Radio Aktywne (12)
ostatni: 16-02-2018 19:47, Kaz
Zmiany / usprawnienia na AOL (126)
ostatni: 16-02-2018 09:00, wieczor
Update, update i czeski film ;) (27)
ostatni: 15-02-2018 15:44, wieczor
Reedycja gier (391)
ostatni: 15-02-2018 15:26, Duddie
Wywiad z Jesionenem (8)
ostatni: 14-02-2018 23:00, jesionen
Podziękowania dla Zenona (16)
ostatni: 14-02-2018 13:34, Peri Noid

Kategorie Forum Atarum

Użytkowników: 1799
Ostatnio zarejestrowany: kski
Postów ostatniej doby: 21

Społeczność/Community

Najbliższe imprezy
Jeżeli znasz termin i miejsce jakiegoś zlotu albo spotkania milośników Atari to poinformuj nas. Tutaj możemy wstawić baner i link.

Sprzęt/Hardware

Wynalazki
Atari i Bluetooth napisał (17)
SIO2PC-USB napisał (45)
Nowe SIO2SD napisał (0)
SIO2SD w CA12 napisał (9)
Ratowanie ATMEL-ów napisał (12)
Projektowanie cartów napisał (12)
Joystick do Atari napisał (54)
Tygrys Turbo napisał (7)
Testowałem "Simple Stereo" napisał (3)
Rozszerzenie 1MB napisał (20)
Joystick trzyprzyciskowy napisał (18)
Moje MyIDE oraz SIO2PC na USB napisał (16)
Jak wykonać płytkę drukowaną? napisał (26)
Rozszerzenie 576kB napisał (13)
Soczyste kolory napisał (29)
XEGS Box napisał (13)
Atari w różnych rolach napisał (8)
SIO2IDE w pudełku napisał (5)
Atari steruje tokarką napisał (14)
DarkMouse napisał (7)
«« nowszestarsze »»