atarionline.pl
atarionline.pl Atari
Login:
Hasło:
Zapamiętaj mnie
Translate to RSS RSS
SV2017 - prace, wyniki z 2017-12-10 22:27 (8)
SV2017 – krótka relacja z 2017-12-10 11:07 (64)
Silly Venture 2k17 – relacja na żywo z 2017-12-08 16:08 (76)
Nadchodzi premiera "07 zgłoś się" z 2017-12-08 00:05 (4)
Poczwórny numer "Pro(c) Atari" z 2017-12-07 17:29 (0)
Kaz Kompo 2016 z 2017-12-06 00:45 (38)
Poradnik programisty Atari – nowe wydanie z 2017-12-04 13:35 (15)
Dextrosy i STE-fany z 2017-11-30 19:59 (6)
Remanent za rok 2016 – modyfikacje klasycznych gier z 2017-11-29 20:59 (13)
Konkurs jubileuszowy na blogu Tdc z 2017-11-26 22:20 (18)
Skool Daze – ostatnia prosta z 2017-11-22 22:49 (18)
Modyfikacje starszych gier: Donkey Kong Jr. i Bubsy z 2017-11-19 23:00 (10)
Nowe demo na duże Atari z 2017-11-14 23:01 (138)
Zanim stali się znani... Kto wystąpił w reklamach Atari? z 2017-11-07 21:27 (8)
Powrót z przyszłości: Giełda Bajtka i koncert Marka Bilińskiego! z 2017-11-03 01:03 (155)
Aktualności growe z 2017-11-01 14:19 (13)
Silly Venture 2k17 – nowa invitka i garść informacji! z 2017-10-30 10:45 (17)
Wyniki konkursu programistycznego ABBUC 2017 z 2017-10-28 16:53 (17)
Pokłosie RetroKomp/LOAD ERROR 2017 z 2017-10-22 16:28 (22)
Starotki ze strychu z 2017-10-20 12:30 (14)
«« nowszestarsze »»

Pomocnik/Helper
Gry/Games

Katalog gier

Opisy gier
Frogs opisał Xeen (0)
Choplifter! opisał Urborg (0)
Joust opisał Urborg (16)
Commando opisał Urborg (35)
Mario Bros opisał Urborg (13)
Xenophobe opisał Urborg (34)
Robbo Forever opisał tbxx (16)
Kolony 2106 opisał tbxx (0)
Archon II: Adept opisał Urborg/TDC (9)
Spitfire Ace/Hellcat Ace opisał Farscape (7)
Wyspa opisał Kaz (9)
Archon opisał Urborg/TDC (16)
The Last Starfighter opisał TDC (30)
Dwie Wieże opisał Muffy (17)
Basil The Great Mouse Detective opisał Charlie Cherry (121)
Inny Świat opisał Charlie Cherry (17)
Inspektor opisał Charlie Cherry (19)
Grand Prix Simulator opisał Charlie Cherry (16)
Rescue On Fractalus opisał Kaz (18)
Stranded opisał Kaz (10)
«« nowszestarsze »»

Użytki/Utils
Wewnętrzne/Internals



   Nowinki tworzone dzięki CuteNews
Aktualności growe
  • Fandal i Miker przygotowali konwersję (z C16 na Atari XL/XE) gry Richarda Costello z 1986 roku The Way of the Exploding Fist.

    Gra bardzo przypomina (także jeżeli chodzi o sterowanie / zadawanie ciosów) znane i lubiane International Karate / World Karate Championship. Klawiszami 1-4 można sterować prędkością. Gra do ściągnięcia ze strony Fandala, lub bezpośrednio stąd.



  • mgr inż. Rafał udostępnił następną wersję gry logicznej Tensor Trzaskowskiego. Kolejna odsłona tytułu przynosi sporo zmian od strony graficznej, muzycznej, doszły kolejne poziomy do przebycia. Gra nabiera rumieńców, co cieszy. Plik do ściągnięcia stąd.

    Warto śledzić wątek na forum poświęcony grze, gdzie można znaleźć wszystkie szczegóły dotyczące zmian i śledzić postępy Magistra, Vidola i Makarego dotyczące tytułu, jak i postępy samych graczy przeżywających przygody w kolejnych pieczarach.



  • Abbucowa gra War Room (autorzy: Rob Schlortt, Eric Henneke) została upubliczniona i podszlifowana o dodatkowe elementy i poprawki (support NTSC, więcej postaci, poprawki graficzno-muzyczne, tryb demo).


    Gra do ściągnięcia za pośrednictwem dedykowanego wątku na Atari Age.



    Miłej zabawy!

    2017-11-01 14:19 by Xeen
    komentarzy: 13
  • Rastan @2017-11-01 19:42:02
    The Way of The Exploding Fist na +++.
    Choć przydałaby się ta gra na Atari w lepszej wersji (choćby konwersja z BBC lub C Plus 4).
    Adam @2017-11-01 22:15:18
    Podpiąłem dwa filmiki.
    the fender @2017-11-01 22:51:33
    Exploding Fist z ZX Spectrum wygląda dużo DUŻO lepiej.
    Nawet, przypuszczam - bez atrybutów :)
    xeen @2017-11-01 22:53:03
    tak samo jak i z c64. Dodatkowo są kolejne części, dużo fajniejsze.
    red dawn @2017-11-02 06:23:03
    Ta konwersja to niestety wielki gniot. Szkoda prundu.
    the fender @2017-11-02 09:52:57
    Niestety, ale ta konwersja wygląda nawet lepiej jak oryginał (gradienty).
    Po prostu wersja na C16 jest okrutnie słaba.
    the fender @2017-11-02 09:55:05
    @xeen: celowo pisałem o wersji z ZX-a bo jest tutaj co najmniej dwóch fachowców od konwertowania gier z tej platformy :)
    xeen @2017-11-02 12:01:53
    na początku myślałem, że jest niegrywalna. Ale ma jednak jakieś założenia "karate", bloki nie są fikcją (jak w większości gier tego typu) tylko istotną taktyką. Od strony wizualnej odbiega o innych wersji, ale gra nie jest taka zła. Zabawa zaczyna się od 4 DANa.
    adi (ади) @2017-11-02 18:13:05
    pamietacie mnie z silly vectur 2013? jak sie najebałem i rozbijałem po ludziach a puźniej w kwadratowej terroryzowałem studentów i mnie ochrona wyrzuciła xd amigowcy mnie upili w 10 min i żygałem za szkołą xd
    miker @2017-11-02 19:42:05
    Ależ oczywiście, że się konwersja "Fista" nie musi podobać. Wierzę, że macie w zanadrzu coś naprawdę extra. Będzie może na Silly? :)
    Jacques @2017-11-02 20:01:59
    Muzyka Mikera jak zawsze super, natomiast po obejrzeniu filmu na YT nie mam za bardzo ochoty zagrać w tę konwersję ;-)
    Rastan @2017-11-03 09:10:40
    A ja zagrałem i muszę przyznać, że ... fajnie się gra. :)
    mrcszef @2017-11-16 22:50:06
    The Way of Exploding...
    Nie wiem co musiałoby mnie skłonić żeby w to grać. Nieudolna podruba hitowego WKC. Gra nie ma w sobie nic. Gdyby to był pierwowzór 30 lat temu to jeszcze rozumiem. Ale tworzyć takie coś i tracić czas, Chyba że jako trening w codzie. Po co wrzucacie takie mydło tutaj. Rozumiałbym gdyby to była lepsza wersja WKC. Ale ta gierka to kpina. Zero grywalności. Dźwięk 01. Ogólnie dno.
    nickname
    e-mail / website (opcjonalnie)
    Aktualne tematy
    SV2k17 - PODZIĘKOWANIA (22)
    ostatni: 11-12-2017 12:12, xeen
    Kartridż z grą "07 zgłoś się" - p... (9)
    ostatni: 11-12-2017 11:34, clayster
    Atari Fan 5 w Warszawie (1)
    ostatni: 11-12-2017 09:40, tdc
    Arabic cartridges (12)
    ostatni: 11-12-2017 08:58, Kaz
    Aliens from WAVES Silly Venture 2... (1)
    ostatni: 11-12-2017 08:11, tdc
    SV2k17 - rejestracja, koszulki i ... (40)
    ostatni: 11-12-2017 07:56, tdc
    Kopiowanie z Sio2PC na dyskietkę ... (7)
    ostatni: 11-12-2017 02:22, Ataripuzzle
    Grafika w Turbo Basic XL (7)
    ostatni: 11-12-2017 00:55, QTZ
    Nowy emulator XE/XL na Androida (30)
    ostatni: 11-12-2017 00:02, Dracon
    Informacje o Graph2Font (G2F) (71)
    ostatni: 10-12-2017 21:44, QTZ
    Wymienię się oryginalnymi dyskiet... (13)
    ostatni: 10-12-2017 20:13, Ataripuzzle
    STOS (1)
    ostatni: 10-12-2017 18:21, gsgalezowski
    Prośba o pomoc ! (38)
    ostatni: 10-12-2017 17:33, jesionen
    Sillyventure 2K17 unofficial live... (14)
    ostatni: 10-12-2017 17:17, CharlieChaplin
    Jacek Karpiński, twórca pierwszeg... (83)
    ostatni: 10-12-2017 16:41, bruno_j

    Kategorie Forum Atarum

    Użytkowników: 1759
    Ostatnio zarejestrowany: moralek
    Postów ostatniej doby: 53

    Społeczność/Community

    Najbliższe imprezy

    Sprzęt/Hardware

    Wynalazki
    Atari i Bluetooth napisał Kaz (17)
    SIO2PC-USB napisał Larek (45)
    Nowe SIO2SD napisał Larek (0)
    SIO2SD w CA12 napisał Urborg (9)
    Ratowanie ATMEL-ów napisał Yoohaas (12)
    Projektowanie cartów napisał Zenon (12)
    Joystick do Atari napisał Larek (54)
    Tygrys Turbo napisał Kaz (7)
    Testowałem "Simple Stereo" napisał Zaxon (3)
    Rozszerzenie 1MB napisał Asal (20)
    Joystick trzyprzyciskowy napisał Sikor (18)
    Moje MyIDE oraz SIO2PC na USB napisał Zaxon (16)
    Jak wykonać płytkę drukowaną? napisał Zaxon (26)
    Rozszerzenie 576kB napisał Asal (13)
    Soczyste kolory napisał scalak (28)
    XEGS Box napisał Zaxon (13)
    Atari w różnych rolach napisał (8)
    SIO2IDE w pudełku napisał Kaz (5)
    Atari steruje tokarką napisał Kaz (14)
    DarkMouse napisał Kaz (7)
    «« nowszestarsze »»