atarionline.pl
atarionline.pl Atari
Login:
Hasło:
Zapamiętaj mnie
Translate to RSS RSS
Relacja z KWAS 13 z 2018-02-14 14:22 (13)
Grawitacja 2018! z 2018-02-06 16:36 (8)
KWAS 13 w Sopocie z 2018-01-29 18:46 (27)
Zbierajmy papiery! z 2018-01-28 02:52 (25)
Reedycja kolejnej klasycznej książki: „Atari Basic” z 2018-01-24 23:30 (11)
Wykład o demoscenie z 2018-01-16 17:54 (33)
Różności z ostatnich tygodni z 2018-01-14 19:21 (21)
Pismo "Astronomia" z nami z 2018-01-12 16:12 (9)
Odkurzone gry Gandalfa – część II z 2018-01-09 23:47 (5)
Boulder Dash Mugen – nowe zestawy plansz z 2018-01-05 00:05 (18)
Wykłady o retro z 2018-01-04 02:14 (4)
NYD 2018 z 2018-01-01 14:50 (24)
Jack the Nipper na małe Atari z 2017-12-31 14:32 (28)
Wyniki Kaz Kompo 2016 z 2017-12-29 21:37 (53)
Last Party 2017 - stuff, wyniki z 2017-12-28 23:59 (55)
Last Party rozpoczęte! z 2017-12-27 22:35 (24)
Święta, Skool Daze i Bosconian z 2017-12-24 15:01 (12)
Atari Last Party już za kilka dni! z 2017-12-22 08:03 (68)
"Atari Fan" powrócił! z 2017-12-22 01:52 (4)
Pac-Mad – premiera ostatecznej wersji gry z 2017-12-19 14:17 (10)
«« nowszestarsze »»

Pomocnik/Helper
Gry/Games

Katalog gier

Opisy gier
Frogs opisał (0)
Choplifter! opisał (0)
Joust opisał (16)
Commando opisał (35)
Mario Bros opisał (13)
Xenophobe opisał (34)
Robbo Forever opisał (16)
Kolony 2106 opisał (0)
Archon II: Adept opisał (9)
Spitfire Ace/Hellcat Ace opisał (7)
Wyspa opisał (9)
Archon opisał (16)
The Last Starfighter opisał (30)
Dwie Wieże opisał (17)
Basil The Great Mouse Detective opisał (121)
Inny Świat opisał (17)
Inspektor opisał (19)
Grand Prix Simulator opisał (16)
Rescue On Fractalus opisał (18)
Stranded opisał (10)
«« nowszestarsze »»

Użytki/Utils
Wewnętrzne/Internals



   Nowinki tworzone dzięki CuteNews
Konkurs jubileuszowy na blogu Tdc
Miło mi poinformować, że publikuję na moim blogu od 10 lat (1000 postów) i z wielką przyjemnością zapraszam Was do wzięcia udziału w konkursie jubileuszowym! Nagrody z pewnością się Wam spodobają!

Byliście pierwszą społecznością, która dowiedziała się o nadchodzącym konkursie, a to bardzo istotne, bo teraz konkurs rusza i jest trudniej odpowiedzieć na pewne pytania.

W tym miejscu znajdują się pytania oraz instrukcja jak nadsyłać rozwiązania itp.

Jednak specjalnie dla Was dodaję jeszcze jedno specjalne pytanie, które podesłał partner Atarionline.pl:

7. Kto ukrywał się pod nickiem carampuc w programach jednej z wiodących firm produkujących oprogramowanie dla komputerów Atari 8bit? Podaj imię i nazwisko.

Nagroda: płyta CD z muzyką KATOD Fusion64
(KATOD w styczniu 2018 roku, planuje premierę swojej nowej płyty, więc jak ktoś może poczekać to proszę to zaznaczyć w e-mailu)


Sponsorami głównych nagród są:

PIXEL


Retronics.eu (facebook)


Sponsorom bardzo dziękuję!;)


Życzę wszystkim uczestnikom powodzenia i dobrej zabawy w poszukiwaniach!;)

2017-11-26 22:20 by TDC
komentarzy: 18
piter @2017-11-26 23:49:20
Jarek Łojewski :)
mono @2017-11-26 23:55:49
1000 postów na 1000-lecie Państwa Polskiego :)
tdc @2017-11-27 00:02:58
Brawo piter! Oczywiście chodziło o Jarka Łojewskiego z ASFu!
https://pl.wikipedia.org/wiki/ASF_s.c.
tdc @2017-11-27 00:06:14
a tak przy okazji mi Google nic nie wskazuje wpisując carambuc oraz carambuc Atari.

Choć jak ostatnio sprawdzaliśmy z Kazem wyniki w google są coraz gorsze :/
piter @2017-11-27 00:10:21
pierwszy raz podpowiedziałem KAZowi na wykładzie o Jarku na RetroKompie miesiąc temu - to znaczy że dwie odpowiedzi i dwie nagrody ?! ;) super ! w końcu coś wygrałem ! ;)
grey / mystic bytes @2017-11-27 00:11:02
Chyba Carampuc, TDC :)
tdc @2017-11-27 00:14:09
Z przyjemnością gratuluję!;)

A za podpowiedź na RetroKompie bardzo dziękujemy bo naprawdę zgłupieliśmy - nikt nie wiedział :/

Chcesz dwie nagrody? ;) Hmmm... jeszcze nie ustaliliśmy innych kwestii, więc kto wie ale może i tak będziesz mi winien za moją pracę więcej niż 2*nagroda :P :D :)
tdc @2017-11-27 00:18:39
@grey - a faktycznie, jako organizator konkursu bardzo przepraszam za tę literówkę!
piter @2017-11-27 00:18:57
TDC:robotę to Ty mi dałeś teraz haha, ale dzięki temu siedzę tak późno przed kompem i udało mi się odpowiedzieć jako pierwszy:) ps jakoś się skumuluje ;)
tdc @2017-11-27 00:19:43
...ale dzięki temu wygrał nie ten co sprawnie używa Google, ale ten co faktycznie wiedział o czym pisze;)
tdc @2017-11-27 00:22:18
@Piter No faktycznie, wcale nie zazdroszczę! :P

Pamiętaj, że siedzieć przed Atari to przecież przyjemność!;)
...oraz jak widać również opłacalna rzecz;)
mono @2017-11-27 01:46:45
Jarosław Łojewski aka Carampuc oidp miał być autorem legendarnej gry Zmierzch zapowiadanej w TA, ale nigdy nie ukończonej ani nie wydanej.
tdc @2017-11-27 04:07:07
O właśnie, słuszna uwaga.
Dracon @2017-11-27 09:23:54
Carampuc z ASF-u więcej rzeczy nie skończył niż zrobił, jak mi się wydaje, np.
- gra przygodowa "SZALONE MIASTO"
- cykl "PISZEMY DEMO" z Tajemnic ATARI (tylko zainicjował, hehe)
- wspomniana gra "ZMIERZCH"
- rozszerzenia do jego gry IQ MASTER
- ... coś tam jeszcze na pewno :P
tdc @2017-11-27 16:25:48
Szczerze to w mojej ocenie świadczy to o nim, że był nieprzeciętnym atarowcem z głową pełną pomysłów;)
tdc @2017-11-27 23:19:26
Na pytanie 1 padła już poprawna odpowiedź (były też kolejne poprawne, ale zwycięża pierwszy). Jeden z Was będzie szczęśliwym posiadaczem kolekcjonerskiego wydania gry na Atari z autografem autora! Rare!;)

Oraz oczywiście tutaj padła prawidłowa odpowiedź na pytanie 7.

Pozostałe odpowiedzi jakie nadesłaliście nie są prawidłowe - przyznaję pytania nie są łatwe, a google niekoniecznie potrafi w nich pomóc.

Szukajcie dalej!;)
Haker Kicia @2017-11-29 19:58:26
Haahhhahh "carambuc" - kobylka stulecia :-D
tdc @2017-11-30 17:26:15
Kurier dziś do mnie doszedł, więc płytkę Piter otrzyma na SV!;) Gratulacje!
nickname
e-mail / website (opcjonalnie)
Aktualne tematy
Atari ST hicolor video (10)
ostatni: 19-02-2018 13:26, Jacques
Wywiad z Duddim (5)
ostatni: 19-02-2018 11:33, Montezuma
Atarociekawostki na blogu TDC (39)
ostatni: 19-02-2018 11:30, Kaz
Atari Font Creator (26)
ostatni: 19-02-2018 02:10, bocianu
Wywiad z Yolkiem (5)
ostatni: 18-02-2018 19:21, string
trzeci kolor łącznych spritów 1 i... (11)
ostatni: 18-02-2018 16:56, sis101
ATARI.PL i inne takie - BARDZO WA... (10)
ostatni: 18-02-2018 12:11, Kaz
Game Maker ... nadchodzi (122)
ostatni: 18-02-2018 08:51, TheFender
Wykład o Atari w Krakowie (19)
ostatni: 17-02-2018 16:29, jesionen
Kontakt do Voyagera potrzebny . (13)
ostatni: 17-02-2018 04:50, IRATA4
Radio Aktywne (12)
ostatni: 16-02-2018 19:47, Kaz
Zmiany / usprawnienia na AOL (126)
ostatni: 16-02-2018 09:00, wieczor
Update, update i czeski film ;) (27)
ostatni: 15-02-2018 15:44, wieczor
Reedycja gier (391)
ostatni: 15-02-2018 15:26, Duddie
Wywiad z Jesionenem (8)
ostatni: 14-02-2018 23:00, jesionen

Kategorie Forum Atarum

Użytkowników: 1799
Ostatnio zarejestrowany: kski
Postów ostatniej doby: 20

Społeczność/Community

Najbliższe imprezy
Jeżeli znasz termin i miejsce jakiegoś zlotu albo spotkania milośników Atari to poinformuj nas. Tutaj możemy wstawić baner i link.

Sprzęt/Hardware

Wynalazki
Atari i Bluetooth napisał (17)
SIO2PC-USB napisał (45)
Nowe SIO2SD napisał (0)
SIO2SD w CA12 napisał (9)
Ratowanie ATMEL-ów napisał (12)
Projektowanie cartów napisał (12)
Joystick do Atari napisał (54)
Tygrys Turbo napisał (7)
Testowałem "Simple Stereo" napisał (3)
Rozszerzenie 1MB napisał (20)
Joystick trzyprzyciskowy napisał (18)
Moje MyIDE oraz SIO2PC na USB napisał (16)
Jak wykonać płytkę drukowaną? napisał (26)
Rozszerzenie 576kB napisał (13)
Soczyste kolory napisał (29)
XEGS Box napisał (13)
Atari w różnych rolach napisał (8)
SIO2IDE w pudełku napisał (5)
Atari steruje tokarką napisał (14)
DarkMouse napisał (7)
«« nowszestarsze »»