Na KWAS #40 kolega Święty przyjechał z Fosterem (obaj grupa Zelax) oraz z projektem sprzętowym, własnego, zmniejszonego Atari! Pierwszy pokaz był mało publiczny, ale warty odnotowania. Liczę, że kolega opowie więcej o tym urządzeniu, bo niestety jako prowadzący KWAS nie miałem chwili, by usiąść i potestować to cudeńko. Zdjęcia z profilu FB Krzyśka.
Miałem przyjemność oglądać te cudeńko w akcji i powiem wprost (Świętemu) "przysłowiowe": "shut up and take my money!"
I pytania techniczne od razu, bo niestety nie zapamiętałem oglądając na miejscu: 1. jak tam jest z hdmi? Jest interfejs na płycie, tak jak AKI dka usb? Czy też trzeba będzie na pięterko Zośkę dodawać? 2. Jeżeli nie ma hdmi, to czy Zośka nie będzie się kłócić z tą płytą? 3. Co do interfejsu aki/usb: jak z obsługą myszki? Jest translacja na ST lub paddle?
Nie żebym się czepiał, ale można jeszcze bardziej zmniejszyć ustawiając esemdeki POD chipami Atari. Wtedy płytka 8x12 cm jest jak najbardziej wykonalna :) Bo na tej (jakże zajebistej tak czy inaczej) jest sporo wolnej przestrzeni.