Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
s2325:
Jestem w tym może osamotniony, ale nie znosiłem modułów muzycznych XTD na Amidze.XTD:
W 1989 roku (!), gdy byłem jeszcze niepełnoletni, wysłałem do Bajtka (przepisany długopisem na kartce w kratkę) mój program "Syntezator XTD". I po jakimś czasie się on ukazał, wraz z drugim listingiem, w którym spece z Bajtka usprawnili to i owo (przy okazji spowalniając program, a moim celem było właśnie stworzenie programu, w którym mógłbym grać na klawiaturze bez opóźnień, ale to nieistotne). Niedawno, po latach, postanowiłem przepisać swój własny program (Listing 1), przy okazji znajdując błąd (pewnie przy przepisywaniu się wkradł) - w lini 228 na końcu powinno być ",14,U" zamiast ",14,15". Program uruchomiłem na emulatorze Altirra i sobie pograłem (chociaż był on przystosowany do klawiatury Atari i niektóre dźwięki umknęły - tabulator robił za "C", żeby jak najwięcej dźwięków zmieścić na klawiaturze). Po czym postanowiłem zrobić zrzut dźwięku, przerobić go na preset do PhaasePlanta (raz jako obrobiony sampel, raz jako wavetable), dodać trochę efektów itd. I tym sposobem wyszedł mi preset, który swój rodowód ma w programie na Atari 800XL:Od 1 do 9 z 9