Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
MDW:
Dzisiaj pojawię się na spotkaniu KWAS 38. Gdyby ktoś przypadkiem tamtędy przechodził to chyba się zobaczymy. Jest to, organizowany od kilkunastu lat, cykl kameralnych spotkań fanów Atari skupionych wokół: AtariOnlinePL, Polskiego Towarzystwa Ochrony Dziedzictwa Technicznego, UBU lab (Uniwersytet Jagielloński). Każdy KWAS jest w jakimś stopniu inicjatywą Kaza (Krzysztof A. Ziembik) - człowieka legendy, który w Polsce od ćwierć wieku jest wręcz synonimem wyrazu "Atari". Zawsze powtarzam, że chciałbym żeby w świecie polskich Amigowców był taki odpowiednik Kaza...MDW:
Zaskakująco fajne miejsce, atmosfera rewelacyjna. Powietrze było aż ciężkie od nostalgii. Jedynym niekomfortowym elementem było to, że trzeba było ukradkiem ocierać łzy wzruszenia. Bardzo fajni ludzie, o Pentagramie tylko słyszałem i oglądałem na YouTube ich produkcje, bo czasu ich działalności to już nie moja epoka, a jeszcze nie epoka Internetu kiedy to znów zaczęło się poszukiwać atarowskich treści. No i na koniec jeszcze ten (dla mnie niespodziewany) gość w postaci Bartka. Wreszcie miałem okazję poznać połowę duetu, którego programy 31-34 lata temu tak mi się podobały i przy których z bratem spędziliśmy niezliczone tony czasu („Film Editor”, „Picasso”). Fajnie było posłuchać o historii wrocławskiego Domain Software, która nie jest jeszcze szerzej znana, a dla mnie jest istotna. No i dzisiaj siadam do czytania GREL #4. Wczoraj po powrocie jeszcze tylko przekartkowałem, bo nie mogę się nadziwić jak naprawdę dobrze zrobione jest DTP. Nie znałem Cię od tej strony. No i wielkie dzięki za wieczorne podwiezienie wręcz pod same drzwi. Mam nadzieję, że wyjeżdżając stamtąd się nie pogubiłeś.Kaz:
Żałuj, momentami