Mi również wersja z obwódką bardziej się podoba, korpusy postaci trzymają się całości, a bez obwódki są kupą mięsa na antybiotykach, niczym rozbita pierś kurczaka z kauflandu, czyli garaleta. :-D
Kolorowe i z klimatem. Natomiast jak to w CPC, rozdzielczość niższa niż w wersji C64. I nie wiem, ale te postacie w porównaniu z C64 wyglądają jakoś tak bardziej plastusiowo-dziecinnie. A to jednak poważna akcja w grze odchodzi :-)
By all the discussion about the graphics, you might forget that POKEY is the most powerful chip in the Atari. A tune "between C64 and Amiga" is given... and would fit to this game....
My work isn't "original" but it shows how controllable fitting sounds were...
It is possible to use "samples".... so it is possible to play samples for enhancing the music, aswell... My work is about using POKEY... so there is CPU time free to put POKEY tunes to a higher level...
w projekcie Barbarian jestem (rzutem na taśmę) testerem (z czego jestem zadowolony jako fan gry), więc mi zależy by się w to dobrze grało. wychowany zostałem na C64 i wolałbym wojowników bez obwódek ale jak pisał Kaz "ktoś to musiał by zrobić" a grafa z BBC jest jak jest.
tak, że mam swoje preferencje graficzne ale staram się ich nie forsować bo jak przyjdzie co do czego to ja tego nie zrobię ;)
wyrazić swoje zdanie warto ale więcej niż raz w danym temacie to już nie ;) no chyba, że jest się gotowym zrobić lepiej to co się krytykuje to jak najbardziej.
@zbyti Ale grafiki postaci nie da się zapożyczyć z wersji CPC/C64? Przecież nie trzeba tego rysować od nowa gdyby zapadła decyzja, że jednak bez obwódek. To tak tylko w kwestii formalnej, bo jak będzie, tak będzie ;-)
@Jacques pewnie tak, dało by się i pewnie warto ;)
to chyba miał być szybki projekt ale wygląda, że będzie "dopieszczany" :) może wojownicy dostaną grafikę z innej platformy przy okazji przepisywania/przyspieszania procedury rysującej softsprajty?
ale to już Vega niech się wypowie jakie ma plany :]
No tak, natomiast moje nieistotne ( :-) ) zdanie jest takie, że jak przez ponad 30 lat nie ma danej gry na Atari (albo prawie nie ma - od L.K. Avalon), to takie wielkie hity zasługują na maksymalne dopracowanie by nie wylać dziecka z kąpielą. Ale jestem dobrej myśli, Vega robi świetną robotę konwertując nie zrealizowane dotychczas wielkie hity :-)
A czemu tam spadła głowa w 4:53 pomimo widocznego bloku? Chyba zresztą w oryginale nie da się tak długo bloku trzymać i on samoistnie zanika?
I jeszcze jedna sprawa: grafika tytułowa w powyższym filmiku pochodzi z Barbariana od Psygnosis, a to zupełnie inna gra niż ta od Palace. Niby nic, ale jednak żeby było porządnie to nie ma co mieszać gruszek z jabłkami ;-)
Ostatnia wersja jest oznaczona jako 0.40. Wstrzymajcie się więc ciutkę Panowie się z bólami, jeszcze było "trochę" innych błędów do ubicia. Ten też jest w TODO, więc, że tak z angielska dodam, STAY TUNED. :)