Zestaw numer #5, dopiero po fakcie zauważyłem, że to składanka innego studia (okładki z miną na etykiecie) - konwersji do plików CAS dokonał Seban. Ja wyciągnąłem dodatkowo pliki XEX i dorobiłem okładkę w stylu tego studia.
Wow, dwie ostatnie wyglądają bardzo znajomo. Raczej miałem/może jeszcze mam tego za dwie, trzy sztuki. A wtedy zamieszkiwałem przy Szczecinie. Miałem XC12, zdaje się, że z Turbo2000F, ale to chyba kompatybilne.
Zestaw numer #10 - konwersji do plików CAS dokonał Seban. Ze względu na uszkodzenia taśmy, brakuje pliku CAS gry Winter Wally (pierwsza pozycja na stronie B). W wolnej chwili postaram się przetworzyć go nawet z błędami i zobaczę, czy któryś plik XEX w bazie AOL jest identyczny.
Ja wyciągnąłem dodatkowo pliki XEX okładka produkcji Lexx'a.
Zestaw numer #16 - konwersja do plików CAS dokonał Seban. W wolnej chwili dorzucę wyciągnięte pliki XEX.
Sebanowi ze strony B nie udało się odczytać kilku pozycji, uzupełniłem braki plikami z kaset pochodzących z innych pirackich wydawnictw. Problem jest jedynie z grą o nazwie Pinball. Nie wiem, czy to jakiś wariant z Pinball Creatora (tak obstawiam), dlatego dorzucam plik gry, który tak nazywał się na jednej z moich kaset, a w bazie AOL figuruje jako Pinball3. Jeżeli ktoś posiada ten zestaw Sparka i jest w stanie dorzucić tutaj screen z tej gry... to poprawię zawartość archiwum w przypadku niezgodności...
Zestaw numer #20 - konwersja do plików CAS strony A dokonał Seban, strona B to już moja robota.
Poszczególne części pociętej gry Winter Olimpiad 88 zaczerpnięte z AOL, należy je nagrywać jedna po drugiej. Dla osoby chcącej mieć kopie Sparka, należy pliki CAS Sebana przerobić na wav'y i nagrać w odpowiedniej kolejności na taśmę.
Zestaw numer #26 - konwersja do plików CAS oraz XEX moja robota.
Poszczególne części pociętej gry Broadsides w archiwum XEX mają dorzucone na końcu oznaczenie poszczególnych części - aby łatwiej było wygenerować sobie poprawne nagranie. Część P0 to loader L1. na taśmę (zostanie ono dodane jak tylko skończę wyciągać soft z plików CAS).
Ze strony B nie udało się odczytać pozycji RANZIRK
Tak widziałem, te dwa zestawy - ale w normalu w sieci nic więcej nie ma. Dlatego na ten moment nacisk jest na wydania w T2000/KSO, bo zawartość będzie się pokrywać i posiadając same okładki zestawy w normalu będzie można odbudować.
Zestaw numer #31 - konwersja do plików CAS - Ja (Seban jest odpowiedzialny za grę Eidolon - jest to pełna wersja gry działająca na stockowym 64KB Ram).
W zestawie brakuje dwóch plików na stronie A:
Ace Of Aces.cas M.U.L.E - cas
oraz trzech plików XEX -> Eidolon,Ace Of Aces, M.U.L.E.
Zestaw numer #33 - konwersja do plików CAS Seban, XEX - Ja
Strona A Wersja gry Broadsides, zrzucone poszczególne części, które należy nagrać jedna po drugiej (p1-p6) - Brakuje gry DE Top Tennis Computronic 1986, nie ma jej nigdzie w sieci.
01 Alf Demo (Speedy 2700) {damaged tape} - plik XEX dorzucony, plik CAS można wygenerować Turgenem 02 Pong (Speedy 2700) {damaged tape} - plik XEX dorzucony, plik CAS można wygenerować Turgenem 05 Humanoid (Speedy 2700) {damaged tape} - plik XEX dorzucony, plik CAS można wygenerować Turgenem 07 Monstrum (Speedy 2700) {damaged tape} - plik XEX dorzucony, plik CAS można wygenerować Turgenem
Jest to zestaw, którego fizycznie nie posiadamy, pliki zostały wybrane w oparciu o zdjęcia okładki z sieci. Na stronie B jest jedna wątpliwa pozycja - gra o nazwie Zaxon 2 Tytuł o takiej nazwie nigdy się nie ukazał. Z praktyki w tamtych czasach obstawiam wersję gry z nieśmiertelnością lub jakimś trainerem. Obligatoryjnie do strony B została dorzucona klasyczna wersja Zaxon, oraz jej kontynuacja Super Zaxon. Jeżeli zestaw z tamtego okresu zostanie kiedyś zrzucony do pliku WAV/Flac, to ten post zostanie zmodyfikowany.