Witam, planuje zakup Atari Lynx najlepiej z pudelkiem , ma może ktoś taką perełkę jaka jest frajda z grania szukałem na olx i allegro z pudelkiem nie ma , ciekawe ile to będzie warte i czy frajda w granie lynxa tez jest.
Pudelkiem nie pograsz :) i frajdy nie bedzie wiekszej z gier jesli bedziesz mial pudelko :), ale.. zastanowlibym sie 2 razy jesli kupujesz lynxa do "grania". Niewiele jest tam gier naprawde wartych uwagi. Ja nalicze pare tytulow na jednej rece. W szczegolnosci Dracula,Slime World,Ninja Gaiden,Rygar,ChipsChellange.. reszta.. hmm. powiem tak: "borze, ratuj", zreszta to tez sie tyczy jaguara btw.
CommentTime27 Aug 2025 10:29 (6 dni temu) zmieniony
Tym, którym demko się spodobało, polecam inną produkcję NG: Unknown Worlds. Trochę bardziej podoba mi się klimat/scenariusz, chociaż oczywiście oba dema są na jednakowym poziomie (=niedoścignionym).
A propos gier, ostatnio odkryłem gierkę o nazwie Silas Adventure ( ->link<- ) i po odpaleniu na maszynce zaliczyłem opad szczeny. Tyle było dyskusji o robieniu Wolfensteina na Lynksa, a tutaj od sześciu lat mamy gotowy silnik (cieniowanie!! Tego nie było w Wolfie) i "przy okazji" świetną gierkę przygodową opartą na tym silniku. Zagrywam się w to codziennie i za każdym razem jestem pod wrażeniem.
@Caesar: raczej rynek wtórny, czy aukcje (np. e-bay). Ja np. zdobyłem mojego na jukejowym ebayu, także warto popatrzeć. Uwaga - nieco uszkodzonych, czy "nie wiem czy działa" się trafia...