Może komuś się spodoba sposób umieszczenia przejściówki na HDMI wewnątrz obudowy komputera, w moim przypadku akurat do 130XE. Uchwyt jest w miejscu modulatora, usunięte też gniazdo monitora, zamiast niego gniazdo wyjściowe audio. Na pierwszym zdjęciu prototyp, później już wydrukowany w czerni i w zmienionej orientacji.
Tylny otwór jest mocno powiększony, wcześniej była tam było gniazdo DVI i śruby do niego. Oryginalne gniazdo modułu Sophia jest przykręcone do tylnej ściany uchwytu, a do niego przykręcona przejściówka, cały uchwyt ma od spodu bolce wchodzące w otwory płyty i jest przykręcane razem z płytą do obudowy.
To już kolejny wydruk 3D do Atari, po prostej tulejce do montażu Ultimate, popychaczu CA-2001, gamepadach, wzmacniaczu. Klawiatura też przeszła renowację, nowa folia, gumki z logitecha, mimo, że cyborg to funkcjonalnie cały czas stare dobre Atari.
Bardzo ciekawie to wygląda :-) Jeszcze bardziej podobają mi sie Twoje dżoje. Osobiście nie jestem zwolennikiem "psucia" obudowy jeśli nie trzeba ale widać, że rozwiązanie dopracowane. Podzielisz się STL-ami?
Co trzeba mieć dodatkowego w atari by mieć wyjście na hdmi bezpośrednio z kompa ? Wybaczcie, kilka lat mnie w obiegu atarpwskim nie było i tyle zmian. Ucze się