Czy ktoś posiada w swoich zasobach zachomikowane zestawy tego studia w systemie Turbo AST? Jestem na etapie budowania katalogu zestawów tego studia.. na ten moment posiadam listę zawartości następujących zestawów:
Zestaw 2 Zestaw 3 Zestaw 6 Zestaw 7 Zestaw 8 Zestaw 10 - zdjęcie pod kątem nie jestem w stanie wyciągnąć całości Zestaw 11 Zestaw 13 Zestaw 15 Zestaw 16 - ta sama sytuacja co z zestawem 10 Zestaw 17 Zestaw 18 Zestaw 19 Zestaw 21 Zestaw 22 Zestaw 24 Zestaw 26 Zestaw 2x -pełna lista pierwsza pozycja to Spy Master (zdjęcie ma obciętą drugą cyfrę zestawu).
Znów, wygląda znajomo. Na pewno miałem i pewnie mam takie, choć nie wiem ile. Z tym, że mam pewien kłopot z dostaniem się do nich. Ale jakby się zdarzyło, to generalnie o co konkretnie się rozchodzi? Chodzi o samo zdjęcie frontu okładki? Jak już bym się do kolekcji dopadł to pewnie nie będzie problemu by obfocić coś więcej, jeśli miałoby to znaczenie/wartość. Co do zgrania audio, to, póki co, nie widzę opcji.
>> Jestem na etapie budowania katalogu zestawów tego studia.. gratki, ja nie raz pisałem że zacznę wątek i nigdy nie ma czasu.. mam kilka zestawów. nie tyle ast, toż to dane wprost nagrane do (kso)t2000/1/f (*ajek). żeby pod ast'em się wczytało trzeba ten loader ast>t2000 wczytać. najsampierw myślałem, że odwrotnie, że żeby pod t2000 wczytać trzeba loader bo sygnał jest zapisany dla ast/hard ;o i się wqrzałem że nic nie działa.. były dostępne na hali w gdyni, z tym że zestawy <2x tzn bez tych z polskimi produkcjami, bo facet żył też z handlu oryginałami. w normalu mam jakąś jedną kasetę, z jakichś 'rozliczeń'; normal mnie nie interesował bo po co skoro było turbo. mój pierwszy nabyty zestaw to nr12:)
co do fotek wkładek - pod koniec 'produkcji' były w sprzedaży bez, czyli tylko napisany na kasecie numer zestawu. a co w zestawie było o tyle wiadomo, że wybierało się na podstawie drukowanego katalogu. tyle że potem trzeba było samemu sobie napisać na wkładce tytuły.
Okładki będą zrobione - ale za jakiś czas.... dwa inne studia są w pierwszej kolejności na tapecie. Ja natomiast mam prośbę, do kogoś, kto ma jakikolwiek zestaw tego studia fizycznie. Aby sprawdził - jaki loader AST jest na początku taśmy (bo zaczynam podejrzewać, że jest to AST -Turbo2000 konwerter), oraz w jakim standardzie turbo nagrane są same nagrania, bo coś mi się wydaje, że to było turbo2000 KSO). Bo klasyczne AST nie łapie mi plików xex, które są na tych zestawach ze względu na ilość segmentów i bloki init.
Tak plik CAS AST-T2000 jako plik CAS namierzyłem na AOL'u, obniżyłem trochę poziom zapisu i załapało... Wczytuje pięknie programy z T2000 na magnetofonie z turbo UM. @takron27 - dzięki za wkładkę 10 i 16, poprawiłem brakujące nazwy oraz zestaw 12.
Na ten moment udało się skompletować listę 20 zestawów z 26.