atarionline.pl SF2 nowa konwersja - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorvega1
      • CommentTime18 Apr 2025 11:04 zmieniony

wczesna wersja ale coś już tam działa :)
      https://forums.atariage.com/topic/381129-street-fighter-2-for-atari-xexl/
      • 2: CommentAuthoremkay
      • CommentTime18 Apr 2025 14:04

Street Fighter without Street ....
      • 3:

CommentAuthorMq
      • CommentTime18 Apr 2025 15:04

Zapowiada się fajna gierka. Przyłóżcie się do miodności gameplayu. Wyglądać i brzmieć już widać że będzie bardzo dobrze, ale najważniejsze żeby się w to fajnie grało i chciało się do tego wracać. Weźcie do tego najlepiej jakichś dobrych testerów, którzy są wielbicielami bijatyk, a najlepiej w szczególności wielbicielami SF2.
      Powodzenia w kontynuacji prac!
      • 4: CommentAuthorvega1
      • CommentTime18 Apr 2025 16:04

taki jest plan...musi w miarę płynnie działać wtedy powinno być dobrze...dlatego raczej bez tła pod sprite'ami niestety..bo przy takich sprite-ach...o szerokości chwilami nawet 64piksele....to nie wyrobi się...
      • 5:

CommentAuthorMq

Wg mnie dobra grywalność, dopracowane sterowanie i ładna animacja postaci, to są rzeczy ważniejsze niż tło podłożone pod postaciami. Oczywiście jak by się udało tło podłożyć, to było by już w ogóle rewelacyjnie, ale jeśli się nie uda, to stawiał bym na dopracowanie tych aspektów grywalnościowych, a ładne tła w górnej części ekranu też zrobią dobrą robotę.
      Ogólnie na razie tak jak mówię, wg mnie zapowiada się bardzo dobrze to wszystko.
      • 6:

CommentAuthorWolfen

Wszedlem w watek zeby przeczytac o wersji na... ST. Zbieram szczeke z podlogi po zobaczeniu filmiku i doczytaniu ze to jednak na malucha :O
      • 7:

CommentAuthorAtariteca
      • CommentTime18 Apr 2025 17:04

Some videos and all the info ► ->link<-
      • 8:

CommentAuthorCyprian
      • CommentTime18 Apr 2025 21:04

ładne cacko
      • 9:

CommentAuthorccwrc
      • CommentTime18 Apr 2025 21:04

To ja bym poprosił jakiegoś youtubera o porównanie "vs" z tą grą:

Czekam z niecierpliwością, za "tą" grę zapłaciłem kiedyś szczerym złotem :D
      • 10: CommentAuthorvega1
      • CommentTime19 Apr 2025 12:04

z ciekawości....jak wyglada sytuacja z dopałkami na ATARI? ktoś to wogóle ma? bo myślę nad tłem pod sprite'ami ale to ciężki temat na zwykłym ATARI..
      • 11:

CommentAuthorPeri Noid
      • CommentTime19 Apr 2025 16:04

Się nie znam ale VBXE by tego nie ogarnęło? Że swoim blitterem?
      • 12: CommentAuthorvega1
      • CommentTime19 Apr 2025 19:04

w sumie fakt...to chyba najprostsza opcja...a trochę tych VBXE jest
      • 13: CommentAuthorplinius
      • CommentTime20 Apr 2025 03:04

Ja tam nie lubię bijatyk.

Ale to wygląda naprawdę dobrze.

Źle by było gdybyś zrezygnował z wersji na zwykłe atari i zrobił tylko wersję na VBXE.

Tutejszym forumowiczom może się wydawać, że dużo jest VBXE, ale to pozory, promil przy ogólnej liczbie nie mających tego rozszeżenia

Także wersja na VBXE, fajnie, ale nie wyłącznie
      • 14:

CommentAuthorRastan
      • CommentTime20 Apr 2025 10:04

Zapowiada się gruba sprawa! Bardzo gruba. :)
      • 15: CommentAuthorbob_er
      • CommentTime20 Apr 2025 11:04

@vega1 - statystyk o rozszerzeniach to chyba nikt nie ma, ale na czuja powiedziałbym, że w naszej okolicy (Polska, Słowacja, ...) rozszerzenia są bardzo popularne. W USA są dużo mniej. Lepszym miejscem na takie pytanie jest AtariAge, gdzie masz ludzi z całego świata (nie patrzyłem tam ostatnio, może już zapytanie poszło).
      Ale koniec końców (niezależnie od wyników ankiety), wszystko zależy od celów, jakie sobie stawiasz w tym projekcie.
      • 16: CommentAuthorplinius
      • CommentTime22 Apr 2025 01:04 zmieniony

@bob_er

Ale nawet w Polsce większość niema VBXE czy ktoś robił ankietę na którymś z obu forów Atarowych u nas? A fora to też nie wszyscy użytkownicy, ja bardzo długo tylko przeglądałem treści, zanim się zarejestrowałem. Niektórzy nie chcą bo to dla nich za duża ingerencja w oryginalne możliwości Atari. Także użytkowników VBXE może u nas jest najwięcej, ale to nadal mniejszość w porównaniu do tych co go nie mają.

Do tego wycisnąć coś takiego z gołego Atari XL/XE to jest coś, a na VBXE to normalne możliwości, nic specjalnego
      • 17: CommentAuthorvega1
      • CommentTime22 Apr 2025 11:04 zmieniony

vbxe wchodzi tylko jako opcja oczywiscie...gra będzie działać na normalnym ATARI bez żadnych rozszerzeń...teotetycznie przy małych postaciach jak ryu czy ken może by dało rady animować na tle w rozsądnej szybkości...ale przy dużych jak zangief nie ma szans
      • 18:

CommentAuthorJacques
      • CommentTime22 Apr 2025 12:04

To bardzo dobra opcja i praktyka, fajnie gdyby obecność VBXE mogła dodać coś ekstra :-)
      • 19:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime22 Apr 2025 13:04

• 20:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime22 Apr 2025 13:04

może trochę nie na temat, ale na SV w 2023 roku ukazała taka oto wersja SF na Amstrada (praca wystawiona w kategorii WILD):

1.  
      Mq - wielbicieli bijatyk to ja raczej bym do testów nie brał, bo im się wszystkie mordobicia podobają. Raczej to powinna być osoba, która nie lubi stritfajterów, jak ja. Gejmplej będzie wysoki, jeśli taki tester polubi taką gierkę i z przyjemnością w nią będzie pogrywał, pomimo niechęci do gatunku. Coś na zasadzie działania instytucji `adwokata diabła`.
      • 22: CommentAuthorPecet
      • CommentTime23 Apr 2025 07:04 zmieniony

SF2 Atari

Są kolorki:) Wygląda i rusza się na prawdę bardzo dobrze.
      • 23:

CommentAuthorJacques
      • CommentTime23 Apr 2025 08:04

Konstantyn:

wielbicieli bijatyk to ja raczej bym do testów nie brał

A ja wręcz przeciwnie, niech feedback dają znawcy tematu, wówczas będzie większa szansa na zrównoważoną, dającą frajdę rozgrywkę, która przede wszystkim powinna oddawać gameplay pierwotnego SF2.
      • 24: CommentAuthorKonstantyn
      • CommentTime23 Apr 2025 08:04 zmieniony

Twórcy muszą się zastanowić czy zależy im na nagrodzie krytyków, czy publiczności. Bywa, że obie się pokrywają, ale jakby dość rzadko. Ze swojej zasady ta pierwsza ma większą wartość i zapisuje się w annałach, to inna rzecz. Zrównoważona ocena może być raczej wtedy, gdy produkcja zostanie poddana osądowi opozycji, a nie uśmiechniętej koalicji.
    2.  
      I według mnie wcale nie musi oddawać klimatu oryginału, może od niego nawet daleko odbiegać. Ważne, żeby była grywalna i miodna dla każdego miłośnika Atarynki.
      • 26:

CommentAuthorJacques
      • CommentTime23 Apr 2025 09:04 zmieniony

Odbiegać daleko to sobie mogą zupełnie autorskie gry, konwersje rządzą się jednak swoimi prawami. I w tym jest też ogromny smak, że gra, która nie powstała w wersji na Atari, nagle powstaje po latach. No ale OK, każdy ma swoje zdanie, a Vega ma doświadczenie w temacie konwersji ze świetnymi rezultatami :-)
    3.  
      No chyba że konwersja jest konwersją konwersji która to konwersja jest nie do końca konwersją( coś na tej kanwie ) :)Vega1 rulez!! Super to wygląda i chodzi zajebiście :)Trzymam kciuki !
    4.  
      Już widzę miłośników bijatyk w roli recenzentów gier logicznych :) Tak do testów na bank wielbicieli szachów ;) i strategii :)Strait Street Fight Logic ;) ok, with some logic :) maybe ..
      • 29:

CommentAuthorJacques
      • CommentTime25 Apr 2025 06:04

Taa, to jak z pewnym byłym ministrem sprawiedliwości: jego zaletą miało być to, że nie był prawnikiem i miał mieć świeże spojrzenie ;-)))
      • 30: CommentAuthorvega1
      • CommentTime25 Apr 2025 12:04 zmieniony

za jakiś czas będą poszukiwani testerzy...najlepiej wielbiciele SF2...w celu dopracowania grywalności gry...oczywiście nie ma co porównówyć ATARI XL/XE z wersją z AMIGI czy ATARI ST...ale trzeba dążyć do wzorca
    5.  
      Rzeczywiście, do testowania mordobicia trzeba być niebywałym znawcą i ekspertem, najlepiej z dohtoratem. :-PPP
      • 32: CommentAuthormono
      • CommentTime25 Apr 2025 13:04

No, fanem trzeba być, bo jeden woli np szachy.
      • 33:

CommentAuthorJacques
      • CommentTime25 Apr 2025 14:04 zmieniony

@Konstantyn
      Było mnóstwo mordobić z beznadziejnym silnikiem, a to clue by gra dawała frajdę i temat jest bardziej skomplikowany niż Ci się radośnie wydaje (zagraj sobie w Rise of the Robots, a z innego gatunku dobrym przykładem jest fatalny atarowski Green Beret) ;-) I tak, dobry feedback co do silnika/mechaniki gry da tylko znawca tematu, nie brnij, bo ileż można...
      I żeby nie było, ja też ekspertem nie jestem, choć lubiłem SF2 i uwielbiałem Mortale na Amidze, a na Atari mnóstwo czasu spędziłem nad International Karate.
      Na szczęście Vega wie co robi i ma słuszny cel, więc zmartwienia w sumie nie ma :-)
    6.  
      Jacques - ale o jakie brnięcie Ci chodzi? Twój zarzut należy odczytywać w ten sposób: "gówno znasz się na kodowaniu, nie jesteś ze środowiska i w ogóle nikim to cicho siedź". Czy ja gdzieś kogoś pouczałem jak należy kodować? Jestem użytkownikiem Atari i czasem sobie pogram w gierki, różne. I według mnie nie trzeba być żadnym ekspertem w jakiejś dziedzinie jeśli chodzi o rodzaj, czy też tematykę gier. Gra jaka jest każdy widzi, czy to Cllown & Ballons, czy Lode Runner, czy inne szachy albo pinballe. Jakim tu potrzeba być znawcą, jakie fakultety skończyć, żeby powiedzieć czy gra jest fajna, grywalna, ładna itd.? Tak, International Karate jest świetną grą, podobnie jak i Ninja, dla mnie osobiście też podoba się Chop Suey, nawet bardziej od tego mortala czy jak się on tam nazywa. Jeżeli chodzi o mnie to póki co, ta gra beznadziejnie wygląda, jeśli chodzi o rozgrywkę, nuda do potęgi. Jeśli zostanie w takiej postaci, jak z grubsza już jest zrobiona to jak dla mnie niewypał, ot tylko ciekawostka taka, nie do pogrania. Nie będę rozwijał tematu i tłumaczył dlaczego, bo według Ciebie i innych komentatorów nie jestem ekspertem i się nie znam. A i żeby nie było, że czepiam się. Nie, nie czepiam się. Chodzi o to, że jeśli już powstaje taka produkcja, czy też konwersja, zaawansowana technicznie to warto zrobić coś, co będzie się podobało każdemu miłośnikowi Atari, a są takie gry. Ta póki co mi się nie podoba, i nie chodzi o stronę wizualną tylko, tę też dobrze by było poprawić, zwłaszcza łysola, bo jakiś taki odpychający jest. Bardziej mam na myśl to, jak już wspomniałem, że wieje nudą, cokolwiek miałoby to znaczyć. No, ale ja się tam nie znam, więc mój głos można pominąć w debacie. Przeżyję.
      • 35:

CommentAuthorJacques
      • CommentTime25 Apr 2025 15:04 zmieniony

@Konstantyn :O
      Brak słów, nic nie pisałem o kodowaniu, więc nie wiem skąd sobie to wziąłeś (sam nie jestem scenowym koderem), a z całą resztą o środowisku też sobie "dobrze" wymyśliłeś (jakieś dziwne osądy mi zarzucasz, które nie występują).

Rozmawialiśmy o testowaniu, więc podkreślałem, że dobry feedback to taki od osób siedzących w mordobiciach, a nie nie mających z nimi wiele wspólnego.
      EoT.
    7.  
      Jacques - a możesz mi wyjaśnić w takim razie co takiego więcej może powiedzieć maniak mordobić, czego nie wie ktoś, kto zagra od czasu do czasu w taką grę albo i nie zagra, bo wie, że to dziadostwo? Nie licząc imion bohaterów, roku produkcji, miejsca powstania, autora, najlepszych osiągów i innych nieistotnych dla mechaniki gry dupereli? Moim zdaniem ktoś, kto nie zwykł nałogowo grywać w takie produkcje może więcej wnieść, niż ktoś, kto jest nałogowcem. Uzależnienia nie są dobre, nie sądzisz? No bo kimże miałby być ten "ekspert"? Jakie miałby spełnić warunki, żeby mógł nosić miano eksperta? Plakaty mortali w kiblu musi mieć powywieszane i dziary nosić ze stritfajterami na czole?
      • 37:

CommentAuthorJacques
      • CommentTime25 Apr 2025 16:04

@Konstantyn
      Jak napisałem powyżej - skończyłem, nie zamierzam Cię do niczego przekonywać, a nader wszystko toczyć rozmowy w takim stylu, jaki proponujesz, bo zakrawa to na trolling.
      • 38: CommentAuthorsolo/ng
      • CommentTime25 Apr 2025 19:04 zmieniony

@vega

wykryj vbxe, jak jest zaladuj tla do pamieci vbxe (wiec bedzie przezroczyste dla calego projektu) i w grze jezeli mamy - rysuj.

bylaby to mega swietna opcja.

/fan oraz semi-pro gracz Tekkena, SF, MK i Soul Calibura od Mieszka I.
      • 39: CommentAuthorsolo/ng
      • CommentTime25 Apr 2025 19:04

Riot - zobaczylo sie obrazki w Tajemnicach Atari, opis, zamowilo kasete.
      Przyszlo, podjarka na maxa, "bede gral w atarowe final fight/double dragon!".

no i heheszki;).
      • 40: CommentAuthorsolo/ng
      • CommentTime25 Apr 2025 19:04

@Konstantyn
      Jaguarowe Kasumi Ninja jest idealnym przykladem, jak brak doswiadczenia powoduje, ze fighting-gra jest dobra. Totalna abominacja.
      • 41: CommentAuthorvega1
      • CommentTime25 Apr 2025 21:04 zmieniony

@solo/ng
      jeżeli projekt dojdzie do szczęśliwego finału...to możliwe, że dodam taką opcję z vbxe...wyjdzie w "praniu"..

a vbxe może podkładać grafikę pod grafikę oryginalnego ATARI? taki mix?
      • 42:

CommentAuthorgienekp
      • CommentTime25 Apr 2025 22:04

No chyba cała frajda robienia konwersji jest właśnie sama konwersja i sposób jej realizacji. Ulep nic nie przypominający to raczej maskowanie braku profesjonalizmu. No bo tak:

1. Samo to, że czegoś nie ma a jest to już jest wartością dodaną. No bo jak nie ma to zbiór pusty. Ale jak jest to już jest o czym podyskutować.... i ponarzekać :)

2. Skoro kiedyś nie było, a teraz jest tzn, że autor konwersji musiał przełamać jakiś problem. Problem może być różny, ograniczenia techniczne, wymagania, brak czasu, umiejętności itd. Zwykle konwersje pokazują łamanie ograniczeń sprzętowych i pokazanie, że coś się da mimo, że pozornie wydawało się, że się nie da. Nawet jak to nie ograniczenia sprzętowe a tylko "da się ale to kupa roboty" to też należy to docenić, bo tę kupę roboty jednak autor konwersji poświęca.

3. Przełamanie techniczne z kolei jest inspiracją dla innych autorów, którzy mogą próbować coś inaczej w "czymś tam". Po prostu pewne triki mogą pasować do innych dzieł, niekoniecznie konwersji.

4. Łamanie ograniczeń sprzętowych w jednym miejscu zwykle dzieje się kosztem innych aspektów. No i to też jest ciekawa sprawa, bo to ładnie nam rysuje zależności sprzętowe ATARI. Na ATARI jedną klatkę (do gazety) można ładnie wygenerować, ale żeby to żyło to już jest niezła gimnastyka. Architektura małego ATARI jest niesamowita, kompletnie nieliniowa i znalezienie optimum to nie lada wyzwanie.

5. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić co może wnieść tester, który nie zna danego gatunku gry w stosunku do tego który jest wymiataczem-pasjonatem. Jest cała masa detali technicznych, dla pasjonata oczywistych a dla osoby przypadkowej zupełnie niezauważalnych. Przykład, mamy jeden przycisk na joyu w ATARI a bazujemy na materiale dwuprzyciskowym. Czy dać inną kombinację "machania", czy może reagować na czas wciśnięcia, no takie niuanse wyłapie tylko wymiatacz-pasjonat. Tzn, wyłapie i podpowie jak to było gdzieś tam zrobione i co było fajne a co do bani. Przypadkowy tester określi tylko fajne/niefajne. A to żadnej wartości nie ma.

6. 30 lat temu może i miało znaczenie ilu klientom gra ma się podobać i ile się na tym zarobi. No i jak przekonać nieprzekonanego do jakiegoś gatunku gry. Teraz to kompletnie nie ma znaczenia. Raczej chodzi o pokazanie, gdzie producenci szli na łatwiznę i co ich blokowało przed wersją np. na małe ATARI.
      • 43: CommentAuthorKonstantyn
      • CommentTime25 Apr 2025 23:04 zmieniony

Gienekp - całkowicie i zupełnie nieprzekonywujący wywód, logika w nim jest taka, że to, co dodasz do zbioru według swojego widzimisię to już jest mądre i logiczne, a jeśli czegoś w tym zbiorze nie ma to znaczy, że to jest albo niemądre albo nie istnieje. Jakaś nowa filozofia. Gratuluję. I nawet nie silcie się na przekonanie mnie do Waszej wyższości w tej materii, bo nie macie racji, jak zresztą w większości przypadków, kiedy to większość nie ma racji, mają ją tylko jednostki, czasem jedna osoba. Tester nie musi być maniakiem i "znawcą" gatunku. Wystarczy, że jest obeznany ogólnie w tematach gier lub obeznany jest w ogóle w poznawaniu świata i widzi go takim, jaki jest, bez konieczności bycia ekspertem w jakiejś dziedzinie. Ot i tyle. Wielkiej filozofii tu nie potrzeba. Fakt, potrzebne jest jeszcze wyczucie smaku, które to wyczucie nie jest obligatoryjnie i odgórnie nadane z racji bycia maniakiem jakiegoś gatunku. Jest wręcz odwrotnie... Ktoś, kto ma obsesję czy delikatnie rzecz ujmując, jest zagorzałym fanatykiem czegoś, nie będzie w stanie wydać obiektywnej opinii, poza nielicznymi wyjątkami. Bo i owszem, wśród maniaków są jednostki, które potrafią oceniać sytuację chłodno i rzeczowo, a nie tylko przez pryzmat swojego obszaru fascynacji. Inna rzecz to taka, że kto miałby być tym znawcą i maniakiem, jakie kryteria miałby spełniać ów kandydat na testera? Kto powoływałby komisję, która by go/ich wybierała? Kto miałby być w jej składzie i dlaczego akurat te osoby? Mam wrażenie, że tester musi być koderem, a jeśli nie to przynajmniej być "ze środowiska". Nie, żebym pchał się na ochotnika, bo oczywistym jest, że nikt mi nie da do testowania czegokolwiek, wiadomo nie od dziś, że traktowany jestem jak amator i trol. No, ale akurat się tym nie przejmuję, za stary jestem. No. Alleluja i do przodu. :-)
      • 44: CommentAuthorsolo/ng
      • CommentTime26 Apr 2025 07:04

@vega
      tak, wiec byloby to calkowicie wlasnie przezroczyste (a na tle bylaby grafica z antica)
      • 45:

CommentAuthorgienekp
      • CommentTime26 Apr 2025 10:04

@Konstantyn

Konstantyn:

(...)a jeśli czegoś w tym zbiorze nie ma to znaczy, że to jest albo niemądre albo nie istnieje. Jakaś nowa filozofia. Gratuluję.

Jak NIE MA to przecież NIE ISTNIEJE. Czyż nie?
      A jak zrobisz to dopiero otwierasz nową księgę i można filozofować. Tylko trzeba to zrobić.

Kłopot w tym, że żeby zrobić to trzeba mieć wiedzę. Bo z jakiś powodów dawno temu ktoś tego nie zrobił, więc prawdopodobnie poprzeczka jest wyżej niż się wydaje. To też oznacza, że bardzo cenne są wskazówki od osób z doświadczeniem bo ich krytyka jest jednocześnie wskazówką. No bo specjalista powie Ci, to jest do bani ale można to zrobić tak i tak. I jest konkret.

Po co komu opinia, że zupa jest za słona, jak wszystko jest na etapie budowania restauracji. Nawet nie wiadomo, gdzie będzie stolik, gdzie krzesła. Czy w kuchni będzie garnek duży czy mały, czy gotować z produktów wcześniej przygotowanych czy robić od nowa. Czy gotowanie nie będzie zbyt długie i klient ucieknie... Miliony pierdół, które mogą położyć projekt, a które potrzebują rozwiązań konkretnych.

Konstantyn:

(...)Jeżeli chodzi o mnie to póki co, ta gra beznadziejnie wygląda, jeśli chodzi o rozgrywkę, nuda do potęgi.(...)

To jakby na etapie budowy domu i stawiania ścian stwierdzić "ale tutaj szaro".
      • 46: CommentAuthorKonstantyn
      • CommentTime26 Apr 2025 13:04 zmieniony

Gienekp - niech się wielmożny Pan zdecyduje czy szukacie kodera, który specjalizuje się w programowaniu stritfajterów, czy testera, który jest zapalonym graczem w mordobicia i niekoniecznie musi mieć jakiekolwiek pojęcie o programowaniu chociażby w Basic`u. I proszę o trzymanie się merytoryki, bo nie mam czasu na bezproduktywą czytaninę i pisaninę. Gdybym lubował się w takich manewrach to bym poszukał sobie forum o tematyce stricte politycznej.
      • 47:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime26 Apr 2025 16:04

Spróbuję pogodzić obu Panów. Obaj macie rację :)
      Przydaje się w takich projektach i ktoś, kto ma wiedzę o mechanizmach konstrukcji gry, bo potrafi konstruktywnie podpowiedzieć, jakie zmiany zrobić, ale też i ktoś, kto nie ma takiej wiedzy, a jedynie wrażenia, bo będzie dobrym odzwierciedleniem innych graczy. Na różnych etapach przydają się tacy i tacy testerzy. Przynajmniej takie moje zdanie, możecie mnie zjechać :)
    8.  
      Kaz - pełna zgoda.
      • 49:

CommentAuthorgienekp
      • CommentTime26 Apr 2025 20:04

@konstantyn
      Weź spokojny oddech i na spokojnie przeczytaj ten wątek. I co kto komu odpowiedział. Inaczej prowadzisz dyskusję z własnymi urojeniami.

Tak w skrócie, Mq napisał "Weźcie do tego najlepiej jakichś dobrych testerów, którzy są wielbicielami bijatyk, a najlepiej w szczególności wielbicielami SF2."

Odpisałeś "wielbicieli bijatyk to ja raczej bym do testów nie brał, bo im się wszystkie mordobicia podobają. Raczej to powinna być osoba, która nie lubi stritfajterów, JAK JA." Po czym poprowadziłeś jakąś narcystyczną czy też megalomańską dyskusję zarzucając komuś brak logiki. A już tekst "I nawet nie silcie się na przekonanie mnie do Waszej wyższości w tej materii, bo nie macie racji, jak zresztą w większości przypadków, kiedy to większość nie ma racji, mają ją tylko jednostki, czasem jedna osoba." jest rozbrajający. Czyli nie możemy dyskutować, wymieniać poglądów bo światopogląd Ci się rozsypie?

No bez jaj, vega napisał chyba jasno "ZA JAKIŚ CZAS będą poszukiwani testerzy...NAJLEPIEJ wielbiciele SF2...w celu dopracowania grywalności gry...o" to chyba wiadomo na jakim etapie jest projekt. Ewidentnie jest to etap inżynierski. Potem przyjdzie artystyczny a na koniec faza influencerów.

To czemu Ty się mnie w ogóle czepiasz "niech się wielmożny Pan zdecyduje". Przecież ja nikogo nie szukam. Jedynie co mogę zaproponować vedze, żeby operatorów o konfiguracji "Jeżeli chodzi o mnie to póki co, ta gra beznadziejnie wygląda, jeśli chodzi o rozgrywkę, nuda do potęgi." ustawiał na koniec kolejki.
      • 50: CommentAuthorzbyti
      • CommentTime26 Apr 2025 23:04

@konstantyn aż odzyskałem hasło do portalu, daj na luz, jestem od 30 lat fanem SF2, od Amigi do wersji arcade ogrywanej w epoce na dworcach kolejowych a współcześnie na Mame i w życiu nie pokusił bym się testować tego typu gry, bo nie wymiatam.

testowałem w życiu "profesjonalnie" tylko FloB i tam wymiatałem, ale to zupełnie inny typ rozgrywki niż SF2.

ja, jakbym dostał do testów SF2 n A8 mógłbym tylko powiedzieć, że "fajnie" (lub nie) i gdzieś tam jest "bug" ale gameplay to już nie mój poziom.