Nowa, wielopoziomowa gra dla małego Atari pod tytułem "Luckyman" będzie miała premierę w najbliższy piątek wieczorem, na AtariOnline.pl Najpierw spotkanie autorskie na Zoomie z LukLabem, który grę napisał. Jutro szczegóły spotkania na żywo. A na razie zajawka gry:
Gra wygląda bardzo fajnie, na pierwszy rzut oka może być bardzo grywalna, miodna i wciągająca. Faktycznie widać na oko, że nie jest dopracowany ruch postaci, skoki. Ciekawe jakie są odczucia w trakcie gry. Moim skromnym zdaniem warto by było to dopieścić, to jest szansa na duży hit. Gratulacje fajnej produkcji!
CommentTime8 May 2025 18:05 (16 godzin temu) zmieniony
@Mq Może podpowiedziałbyś co nieco autorowi? Może nie jest zanadto drażliwy i posłucha rad sławnego kolegi. Szkoda, żeby potencjał się zmarnował. Montezuma to gra z 1984 roku, a chłopek miał fajną fizykę – dla mnie za gówniaka wrażenie było jakby telewizor się trząsł. Generalnie moim skromnym zdaniem od zaprojektowania postaci i dopieszczenia jego ruchów na kilku prostych platformach powinno się zacząć. W końcu wchodzimy w skórę głównego bohatera, a co to za frajda poruszać się kwadratowo? Ale co ja tam wiem...
@xbx, nie uważam się za jakiś wielki autorytet w kwestii projektowania ruchu postaci. Ja nie wiem jak to się robi fachowo, robię takie rzeczy metodą prób i błędów. Tutaj ogólnie nie jest jakoś tragicznie, ale coś po prostu jest nie tak z tym ruchem, tylko że ja nie wiem co dokładnie:-) Może trajektoria skoku? Może brak zmienności szybkości w fazach skoku? Nie wiem... Ale warto by to spróbować trochę poprawić jakoś, pokombinować żeby było bardziej naturalnie.