atarionline.pl Nurek z Wielkim Sercem - dokończona gra z Grawitacji - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthormgr_inz_rafal
      • CommentTime8 May 2025 23:05 (12 godzin temu) zmieniony

Przedstawiam miłym Państwu ulepszoną grę wersji "Nurek z Wielkim Sercem", która powstała na zlot Grawitacja 2025.

Najważniejszą zmianą jest to, że wykonano ją teraz w MadPascalu. Moc tego języka pozwoliła wprowadzić następujące najważniejsze zmiany:

1. W przypadku gdy kontrakcja peniska następuje po uprzednio zrobionym śladzie, ów ślad nie znika przedwcześnie i nie powoduje przerwy w penisku. Dopiero znika jak rzeczywiście ma zniknąć.

2. Dodano logarytm, który próbuje określić czy level jest do przejścia i jeśli wykryje niemożliwy układ jaj to je przelosowuje od nowa. Nie starczyło mocy na pełną analizę rozkładu jajec na płaszczyźnie, zatem nadal jest mała szansa, że level będzie niemożliwym. Wtedy dupa.

3. Zmienny poziom łatwości - wraz z postępem plansz, penisek przyspiesza a jajców jest coraz więcej. Nie zmienia się za to ich sążnistość.

4. Użyto technologii DL-interrupt, aby dodać trochę kolorystyki

5. Grafika tytułowa

6. Dżingle dźwiękowe wzmacniające odczucia arcade

Wg mnie gra jest bardzo grywalna.

Plik w załączniku, a tutaj źródełko: ->link<-
      (uwaga, wymaga zmodyfikowanej libki CMC do MadPascala, która wisi na branczu)

• 2:

• CommentTime8 May 2025 23:05 (11 godzin temu) zmieniony

Dodam jeszcze, że CoPilot sugerował również zmianę tytułu gry, ale się nie przychyliłem, bo unikam wulgarności.
      • 3:

CommentAuthorMq
      • CommentTime9 May 2025 00:05 (11 godzin temu) zmieniony

:-) Będę grał dużo ftom gre jak będę miał czas na granie, więc niedugo.

Edit: nie wytrzymałem, więc gram zamiast pracować, za co będę ukarany, ale co tam.

Doszedłem na razie do 07 etapu z wspaniałym wynikiem 1025pkt.

Tak że ten: kto pobije? Kto ma dłuższe serce niż ja? :-)
      • 4:

• CommentTime9 May 2025 10:05 (1 godzinę temu)

Hej,
      Poprawiłem jeszcze kilka gliczy, aktualna wersja to "version 3" - plik w pierwszym poście podmieniony.

Co zaszło:
      1. glicz ze znikaniem statusu czasami
      2. atract już nie przeszkadza
      3. można wyjść z gry za pomocą ESC

Endżoj.

Moim zdaniem gra jest bardzo grywalna.
      • 5:

• CommentTime9 May 2025 10:05 (1 godzinę temu) zmieniony

No i jeszcze mój rekord - dobrze szło, ale trudne się wylosowało na levelu 21.

Tera biorę się za elektryka.