atarionline.pl Nurek z Wielkim Sercem - dokończona gra z Grawitacji - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorCosi
      • CommentTime23 May 2025 20:05

Należy użyć tranzycji aby wydobyć je na górę - prędzej czy później się pojawi.

Ponieważ miałem 0 rzydź, dokonałem – jak by to ujął poeta – ostatecznej tranzycji B-)
      • 2:

CommentAuthorCosi
      • CommentTime23 May 2025 20:05

Nowa wersja – nowy rekord.

(Tym razem wzorem Siergieja Bubki poprawiłem swój własny rekord o całe 108 punktów).
    1.  
      30 level, ja pierdziu :)
      • 4:

CommentAuthorAtariteca
      • CommentTime24 May 2025 03:05 (7 dni temu)

Chyba znalazłem błąd...
      • 5:

CommentAuthorAtariteca
      • CommentTime24 May 2025 04:05 (7 dni temu)

A tak przy okazji, poświęciłam mu wpis na blogu. Mam nadzieję, że ci się spodoba: ->link<-
      • 6:

CommentAuthormgr_inz_rafal
      • CommentTime24 May 2025 09:05 (7 dni temu)

Dziękuję za wpis!

Odnośnie błędu, to jeśli masz na myśli brak jaja to tak jak pisałem powyżej - jajo na pewno gdzieś jest, trzeba je tylko wydobyć na wierzch korzystając z tranzycji. Niestety widzę, że masz już 0 żyć, więc to niestety oznacza koniec gry.
      • 7: CommentAuthorRoeoender
      • CommentTime24 May 2025 11:05 (7 dni temu)

Pozdrawiam wszystkich współfanów nurkowania i autora, jestem w plenerze tak, że jeszcze nie grałem w v5, ale jestem przekonany, że gra stała się jeszcze bardziej grywalna. Na v4 byłem już na 34 levelu i miałem około 37tys. Do przebijania rekordów v5 przyłożę się w niedzielę wieczór. Może warto dodać prosty check planszy - czy cokolwiek zielonego wystaje spod obszaru skał, bo jak widać poczatkujący nurcy nie rozumieją natury rzeczy.

Gra wciąga jak niegdyś tetris, ale ma jeszcze większy potencjał na różne rozbudowy.
      • 8: CommentAuthorj_g
      • CommentTime24 May 2025 12:05 (7 dni temu)

@Atariteca: Bardzo dobrze napisany artykuł, jeśli uwzględnić wyjątkowość fabularną tytułu. No i bardzo aktualny. Super. Ciekawy blog prowadzisz. Dzięki. Pozdrowienia do Peru.
      • 9:

CommentAuthorCosi
      • CommentTime24 May 2025 17:05 (7 dni temu)

Gra wciąga jak niegdyś tetris

Można nawet żartobliwie powiedzieć, że to taki tetris dla fanów podwodnych penetracji – w skrócie "pen-is".
      • 10:

CommentAuthorAtariteca
      • CommentTime24 May 2025 17:05 (7 dni temu)

@mgr_inz_rafal Nie ma za co! Może warto przygotować wersję angielską gry — żeby łatwiej było zrozumieć jej mechanikę.
      @j_g Wielkie dzięki! Staramy się jak możemy, żeby nie pogubić się w tłumaczeniach i być na bieżąco z nowościami dla naszych komputerów Atari.
      @solo/ng Pozdrowienia z Limy, przyjacielu!
      • 11: CommentAuthorRoeoender
      • CommentTime25 May 2025 21:05 (6 dni temu)

Wracam do akcji - na wersji v5 - "Zmiana kodu czwórka z przodu" - 44643 pkt, 34 level.
      Niestety na wyższych levelach pradowpodobieństwo "niemożliwego" (bez tranzycji) levelu jest już bardzo duże.
      • 12:

CommentAuthorCosi
      • CommentTime26 May 2025 10:05 (5 dni temu)

44643 pkt, 34 level.

No no, imponujące! Ja chyba rzucę ręcznik... :-)
      • 13:

CommentAuthormgr_inz_rafal
      • CommentTime26 May 2025 12:05 (5 dni temu)

Heh, masakra :)

Niestety na wyższych levelach pradowpodobieństwo "niemożliwego" (bez tranzycji) levelu jest już bardzo duże.:

No niestety, prędzej czy później gra zmusi nas do zakończenia rozgrywki. Ale myślę, że obecny balans jest w miarę spoko, skoro da się nakręcić 40k+.
      • 14:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime28 May 2025 17:05 (3 dni temu)

Murek z Wielkim Sercem :)
      • 15:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime28 May 2025 18:05 (3 dni temu)

DOBRE!!!!! Uśmiałem się!!!!