atarionline.pl Sztywne przewody od joysticków - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorzijacek
      • CommentTime13 Oct 2025 08:42 (1 godzinę temu)

Cześć, dorwałem ATARI 2600 z oryginalnymi joystickami i pierwszy raz spotkałem się z przewodami, które są tak sztywne, że po odgięciu pozostają twardo w ułożonym kształcie. Joysticki były nimi owinięte i jak je odwijałem, to tak jakbym odwijał kawał dość grubego miedzianego drutu.

Zakładam, że to czas zrobił swoje, ale ciekawi mnie czy to częsta przypadłość.
      • 2: CommentAuthorCaesar
      • CommentTime13 Oct 2025 08:50 (1 godzinę temu)

Cześć, ja mam w swoich ponownie. Nawet przez chwilę myślałem, że ktoś specjalnie wymieniał na takie sztywne.
      • 3: CommentAuthorzijacek
      • CommentTime13 Oct 2025 09:36 (51 minut temu)

Czyli pewnie w jakichś seriach dali za mało substancji "zwiotczającej" do izolacji.
      Szkoda, bo to eliminuje je z uzytku. Sam joye są jak nówki, trzeba będzie pomysleć o wymianie przewodów.
      Swoją drogą ma ktoś namiar, gdzie można kupić kable nadające się do wszelkich joysticków / padów? Chodzi o same przewody bez wtyczek. Mam też kilka padów, w których przydałoby się wymienić przewody. Jak już gdzieś spotkam to na ogół są za grube i za mało wiotkie.