Jakub: a moja żona nie, bo przez to mało co się widujemy. :-P
AS: no tak, tytuły muszą być KREATYWNE. ;)
Finalnie dodałem jednak do zestawu ten "spiewający" syntezator CASIO - będzie jako intro. Będzie spiewał: "atari five hundred twenty st" w takim 'chórku'. :-P Haha... 3 godziny się j*bałem z trzema różnymi telefonami, żeby tę kupę zaprogramować (text można wpisywać tylko w aplikacji, w połączeniu z USB).
Swoją drogą, chiptune'y z Atari ST to rzecz znana, za to ja, jak się tak nad tym zastanawiam, chętnie bym zapłacił za koncert (oraz płytę) "Jakub Husak - stare I NOWE utwory na SoftSyntha".
Jednym z krótkich paneli dyskusyjnych w ramach "Silly Talks" na letniej edycji SV będzie "Nieznane Uniwersum 2600", który poprowadzi Aragorn.
Cóż to takiego? Otóż jest to klawiatura do konsoli Atari 2600, niezwykle rzadki dodatek, który pojawił się na rynku europejskim (głównie w Niemczech) pod marką "Universum". Mówiąc krótko: klawiatura ta miała być próbą przekształcenia konsoli w prosty komputer domowy :)
Na letniej edycji SV będzie można zobaczyć ten sprzęt w akcji :) (m.in proste programowanie w BASIC'u).