Temat do zamknięcia, nie przypuszczałem że stacje do st/ste to taki rarytas że nikt ich nie ma i to jeszcze działających.. Udało się kupić. Temat do zamknięcia.
@piter ja kojarzę, że gdzieś mam zapasową stację do ST. Dałbym głowę, że wiele lat temu zobaczyłem ją wystawioną na allegro na aukcji WOŚP, to wziąłem i kupiłem, żeby tak nie leżała tam samotnie. Po czym oczywiście wrzuciłem ją gdzieś nawet nie otwierając pudełka ;)
Chyba nikomu jej nie oddałem / sprzedałem od tamtego czasu. Poszukam, ale miejsc gdzie może leżeć jest u mnie sporo ;) Gdybym się nie odezwał w tej sprawie przez tydzień to nie wahaj się przypomnieć.
PS. Też musisz mieć z długim guzikiem? To jakaś różnica?
Nosty, ale to jest stacja wewnętrzna czy zewnętrzna. Jeśli zewnętrzna, to ja z chęcią przygarnę. Chociaż bardziej szukam 5,25 do ST, bo mam dyskietek sporo do archiwizacji, a nie mam czym odczytać.
Windows może tak, Linux - nie ma. Ale jak ma nie być PC to nie ma rozmowy ;-)
P.S. Jeśli to istotne a masz zewnętrzną stację 3.5" to można spróbować wziąć jej bebechy i podpiąć odpowiedni mechanizm 5.25". Nie wiem jak są te dyskietki sformatowane.
Kaz, pisałem o wewnętrznej. Zewnętrzną 3.5" do Amigi/ST mogę Ci podarować (Golden Image 3A-1D 3SD) ale musisz sobie naprawić. Nie wnikałem co jej jest, mam tylko zanotowane że nie działała przy ostatnim sprawdzeniu. Box, styropiany, kabel, zasilacz.
Nosty - ooo! Piękna stacja. Chętnie przygarnę i spróbuję ogarnąć naprawienie. Dziękuję. Trochę żal będzie podmieniać w niej napęd na inny, ale jeśli to kwestia uszkodzonego napędu, to trudno.
Będziesz może na Bit Boat w Łodzi? Albo na Grawitacji w Krakowie? Albo gdzieś indziej, gdzie i ja będę? :)