Mam problem z Atari STF 3mb ramu z epoki po podłączeniu Ultrasatana lub ACSI2stf i odpalaniu gier z rozszerzeniem tos , po kliknieciu gra wraca do tos (nie mam nawet ekraniu żółtego, który pokazuje ile mam ramu i jaka wersja tos). Moja wersja TOS to 1.04. Demka czy gry PRG zauważyłem , że działają. Ram przetestowany sprawny. Czy te 3mb powoduje jakiś konflikt ? Dodam , że stfm z 4mb śmiga na 1.04 , a ste na 2.06 też, chociaż nie jest tak kompatybilny jak STFM z 1.04. Próbowałem odpalić na 520ST z 1mb ramu i wchodzi mi do żóltego ekranu , widzę jaki mam tos i ile ramu, ale zwykle gry nie działają ze względu na pamięć tylko 1mb.
Mam tos 2.06 w STE - nie działa wszystko. STFM tos 1.04 - praktycznie działa większość - te urządzenia mają 4mb ramu. STF ma 3mb z epoki tos 1.04 , problem następuje przy uruchomieniu gry z rozszerzeniem tos. Jeśli się nie mylę to są gry od Putnika czyli jak klikasz pokazuje się żólty ekran z info jaki tos, ile ramu, jak wyjść z gry i jaka gra ... mi to się nie pojawia tylko wraca do tosu. Dodam, że w 520St krótkim mam 1mb ramu i to zółte menu po kliknięciu się pojawiam więc to nie jest problem ilości pamięci.